Zanimljivosti
TEHNIČKA ŠKOLA SISAK
SOELA – veliki interes za utrku solarnih automobila
objavljeno: 13. travnja 2018.

U sklopu proslave Dana Sisačko-moslavačke županije i ove će se godine u Sisku održati atraktivna i zanimljiva utrka solarnih automobila. U organizaciji sisačke Tehničke škole bit će održana šesta utrka solarnih automobila SOELA, na kojoj će sudjelovati dosad najviše, čak 24 ekipe srednjoškolaca iz cijele zemlje, među kojima se očekuje i nastup ekipa iz Slovenije i Francuske.

Da je Županija prepoznala ovaj događaj govori i činjenica kako ga financijski prati od njegovih početaka, a tradicionalno je i SOELA i dio programa povodom obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije, naglasio je župan Ivo Žinić, zahvalivši Tehničkoj školi Sisak i njezinu ravnatelju na onome što čine za popularizaciju solarne i električne energije.

Župana najviše impresioniraju, kako je rekao, mladi učenici, koji izrađuju solarne automobile, u ovom slučaju i novo vozilo za utrku. „Vjerujem da će to opet biti prepoznatljiv primjerak koji će sve iznenaditi” –zaključio je župan, zahvalivši još jednom ravnatelju, nastavnicima i učenicima, koji u ovakvim projektima rade na nečemu inovativnom i proširuju svoja znanja izvan nastavnog programa te se dodatno usavršavaju. [ IZ DRUGIH MEDIJA | radio-banovina.hr ]