Zanimljivosti
OŠ GRGURA KARLOVČANA, ĐURĐEVAC
Uskoro počinju radovi
objavljeno: 13. travnja 2018.

Radi se o projektu energetske obnove zgrade Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca, projektu energetske obnove zgrade Odjela za djecu s teškoćama u razvoju te nadogradnji zgrade osnovne škole.

Ukupna je vrijednost energetske obnove dviju zgrada Osnovne škole Grgura Karlovčana bila procijenjena na 7,2 milijuna kuna, a nakon postupka provedbe javne nabave poslovi su ugovoreni za oko milijun kuna manje nego što je planirano.

Ovo je jako lijep trenutak za naš grad, nakon što smo riješili pitanje uvjeta u vrtiću, sada ćemo riješiti uvjete u školi. Ukupna je vrijednost ova tri projekta oko 9,1 milijuna kuna. Pokazujemo da provodimo prijavljene projekte. Radovi će se većinom izvoditi izvan nastave kako je ne bismo ometali. Udio Grada iznos samo 2,8 milijuna kuna, dok je preostalih 6,3 milijuna Grad osigurao od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva graditeljstva i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana Danijel Domišljanović i voditeljica Odjela za djecu s teškoćama u razvoju Sanja Flajs-Vidaković izrazili su zadovoljstvo poboljšanjem uvjeta rada koji će mnogo značiti učenicima, ali i učiteljima.

Svrha je obnove osigurati bolje uvjete rada u školama, ali i ostvariti znatne financijske uštede povećanjem energetske učinkovitosti i smanjenjem potrošnje energije te je predviđena ušteda energije od 55 posto u odnosu na postojeće stanje.

Izrađenim projektima energetske obnove predviđa se zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove drvene stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete, a u Osnovnoj se školi planira i ugradnja solarnih panela na krovištu za pripremu tople vode te ugradnja podizne platforme kako bi se osobama s invaliditetom omogućio pristup svim prostorijama u školi.

Projektom nadogradnje novog prostora u školi osigurat će se dodatan prostor za nastavu, čime će se dobiti tri nove i potpuno opremljene učionice s kabinetima za kemiju, fiziku i biologiju. Projektom se planira izmjestiti i knjižnica koja će se također useliti u novi prostor, iznad dvorane. Završetkom projekta ostvarit će se uvjeti za uvođenje jedne smjene u školu s obzirom na to da oko 70 učenika polazi nastavu u međusmjeni. [ IZ DRUGIH IZVORA | djurdjevac.hr ]