Zanimljivosti
OŠ TRNSKO, ZAGREB
Pipi putuje Europom
objavljeno: 16. travnja 2018.

Knjige na 24 službena jezika Europske unije i šire s oduševljenjem su listali i uživali u ilustracijama učitelji, učenici naše škole, učenici gosti iz OŠ Lučko sa svojom knjižničarkom i učiteljicom te roditelji. Izložba je bila i interaktivna, jer su posjetitelji mogli čuti kratke pjesmice o Pipi na nekoliko europskih jezika. Posebni gosti bili su predstavnica Europske komisije Marina Petrić i viša knjižničarka suradnica za školske knjižnice mr. sc. Alka Stropnik.

Ovo je bila druga u nizu izložbi knjiga na raznim stranim jezicima. U listopadu 2016. godine izložene su slikovnice o Crvenkapici, koje su nakon Beča i Lisabona doputovale u našu školu.

SVRHA OVOG PROJEKTA jest osvijestiti vrijednosti, bogatstvo, raznolikost i ljepotu europskih jezika. Izložba se pokazala kao dobar način približavanja knjige i stranih jezika djeci i odraslima. Osim toga, uspjeli smo staviti u korelaciju likovnu kulturu, informatiku i strane jezike, jer su učenici u sklopu priprema za izložbu izrađivali crteže kako rukom tako i uz pomoć računala.

Knjige o Pipi Dugoj Čarapi u našu školu poslane su iz Bugarske. Na putovanju Europom izgubljena je knjiga na hrvatskom jeziku pa je Osnovna škola Trnsko donirala novu knjigu. Izložbi su se najviše razveselile učenice koje su bile odjevene kao Pipi Duga Čarapa. Nakon izložbe u našoj školi, knjige se mogu pogledati u Londonu.

… 

Svjetlana DEVČIĆ, dipl. knjižničarka | OŠ Trnsko, Zagreb

………………..

OSVRT NA IZLOŽBU

„Zahvaljujemo knjižničarki i svim ostalim organizatorima izložbe Pipi putuje Europom u OŠ Trnsko na toplini i dobrodošlici. Izložba je bila lepršava, jednostavna i dinamična. Jako ugodno ozračje i druženje uz mnoštvo zanimljivih trenutaka. Učenici su s velikim interesom razgledavali djela i uživali u svakom trenutku provedenom uz knjige.”

Sandra ŠKARPA, knjižničarka | OŠ Lučko

Mirjana POTOČKI, učiteljica 4. a razreda | OŠ Lučko