Školska knjiga za vas
ŠKOLSKA KNJIGA ZA VAS
5+ paket – didaktički materijali kao osvježenje u učionici
objavljeno: 19. svibnja 2022.

Didaktički materijali neprocjenjiva su pomoć učiteljima u njihovu poučavanju. U 5+ paketima Školske knjige nalaze se pomno odabrani didaktički materijali koji prate nastavni sadržaj pojedinog razreda. Tako se, primjerice, 5+ paket za prvi razred sastoji od drvenih geometrijskih tijela, slovarice, brojevne crte i različitih nastavnih listića i priručnika te kompleta poticajnih pečata s jastučićima za boje, bez kojeg je poučavanje u prvom razrednu nezamislivo.

Osim navedenih materijala, u ostalim paketima nalaze se magnetni trokuti i veliki šestari za korištenje na ploči, velika zidna piši-briši tablica množenja, plakat s aktivnostima “Ljudsko tijelo”, zanimljiva pomagala kao što su Kockice pričalice, komplet za Tjelesnu i zdravstvenu kulturu i još mnogo toga. Posebnu pozornost i oduševljenje učenika izazvala je pregača “Ljudsko tijelo”, uz koju je poučavanje prirode i društva u četvrtom razredu jednostavnije i zabavnije. Uz sve materijale dolaze i knjižice s prijedlozima aktivnosti koje učiteljima daju dodatne ideje o tome kako u svoju nastavu mogu uklopiti pojedine didaktičke materijale.

5+ paket u skladu s potrebama učitelja

Učitelji 5+ paket dobivaju svake godine, a u njemu se nalazi više od 25 didaktičkih pomagala koje su odabrali urednici Školske knjige u suradnji s onima kojima je i namijenjen – učiteljima.

Sanela ŠKEVIN, učiteljica

“Svaki se put razveselim gotovo kao da mi je rođendan, a i kolege znaju pitati kakav sam to poklon dobila. Paket Školske knjige 5+ unosi posebnu vedrinu u moj posao”, istaknula je učiteljica Sanela ŠKEVIN.

Već dvadeset godina radi u Osnovnoj školi Ivana Gundulića u Zagrebu, u razrednoj nastavi, i naglašava koliko su didaktički materijali važni. “Školska knjiga sluša učitelje, prepoznaje njihove potrebe i nudi najveći izbor didaktičkih materijala.

U nastavi mi je važno da učenici mogu vidjeti ono o čemu učimo, bez obzira na to o kojem se predmetu radi.

Nastava Matematike u nižim razredima nezamisliva je bez modela geometrijskih tijela. Ono što me oduševljava kod Školske knjige jest to što su modeli tijela drveni i što smo ta ista tijela mogli provući i kroz druge nastavne predmete. Poticajni pečati uistinu su poticajni. Kada učenicima najavim da dijelim pečate, posebno paze na urednost i točnost.”

Aktivno povezivanje znanja

Sanela je, osim toga, među svojim kolegama poznata i kao administrator popularne i mnogima omiljene Facebook grupe “Volim TZK (tjelesnu i zdravstvenu kulturu)”, koja okuplja više od pet tisuća članova. “Ideje koje osmišljavam uz pomoć didaktičkih materijala za tjelesnu i zdravstvenu kulturu, a koje sam dobila kao član 5+ kluba, rado dijelim i s kolegama učiteljima unutar grupe. Posebno sam ponosna na suradnju sa svima njima”, poručuje.

Učitelji članovi 5+ kluba, uz pakete, dobivaju i najbogatije digitalne te tiskane priručnike, pristup Akademiji znanja, prvom certificiranom programu usavršavanja, zatim aplikaciju Asistent, osobnog tajnika, te cjelokupnu podršku Školske knjige tijekom cijele godine.