Zanimljivosti
JASTREBARSKO
Pohvala za naj-akciju „Mali znanstvenici“
objavljeno: 30. studenoga 2015.

Na Savjetovanju su se okupili brojni predstavnici iz gradova i općina koji sudjeluju u Akciji te državnih, gradskih i općinskih tijela, ureda i ustanova, djeca iz Dječjih vijeća i Dječjih foruma koji provode i podupiru ovaj program u Republici Hrvatskoj.

„Osim na lokalnoj razini, akcija „Gradovi i općine – prijatelji djece“ cijelo ovo vrijeme razvija se i na nacionalnoj razini, doprinoseći ostvarivanju nacionalnih mjera djelovanja za djecu, prije svega kroz Nacionalnu strategiju za prava djece u RH za razdoblje od 2014.  – 2020. godine. Isto tako, aktivni smo i na međunarodnom planu kao dio Europske mreže gradova prijatelja djece i svima nam je drago saznanje da hrvatski program „Gradovi i općine – prijatelji djece“ Europa vidi među četiri najkvalitetnija“, rekla je predsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske, doktorica Aida SALIHAGIĆ KADIĆ.

U svečanom dijelu Savjetovanja podijeljene su Povelje i Pohvale gradovima i općinama za najuspješnije Naj-akcije u 2015. godini.

Naj-akcije su projekti osmišljeni, organizirani i provedeni od strane djece, usmjereni na poboljšanje života djece u lokalnoj zajednici, a ovom prilikom, za akciju pod nazivom „Mali znanstvenici“, pohvalu je u ime Grada Jastrebarskog primila Nikolina RIBARIĆ, predsjednica Društva Naša djeca Jastrebarsko: „Mi, u Društvu Naša djeca Jastrebarsko, sretni smo što novi projekti koje pokrećemo nailaze na veliki interes naše djece. Trudimo se osluškivati potrebe naše djece i u skladu s njima pokretati nove aktivnosti i projekte. Također, dodatni motiv i vjetar u leđa daju nam priznanja i pohvale na lokalnoj razini, ali i ovakva priznanja od strane krovnih institucija. Ovom prilikom bih se još jednom zahvalila Gradu Jastrebarskom,  Gradonačelniku i njegovim suradnicima, na podršci koju daju Društvu Naša djeca Jastrebarsko u realizaciji brojnih naših projekata. Ovo priznanje te potpora Grada u realizaciji naših projekata dodatno nas obvezuje da nastavimo u svim našim nastojanjima kako bismo svoj djeci osigurali ljepši život“, poručila je Nikolina Ribarić. [IZ DRUGIH MEDIJA | jastrebarsko.hr ]