Jeste li se ikada zapitali čime su se to hranili brojni genijalci koji su brojnim otkrićima zauvijek zapisali svoja imena u povijest? Ako vam je potrebna inspiracija, a htjeli biste pokazati i svoje kulinarske vještine, ovaj „genijalni“ renesansni recept stvoren je za vaše nepce i moždane vijuge!
. 900 g mljevenog mesa (teletine ili junetine, puretine, piletine)
. malo usitnjene svježe skuhane slanine
. 1 žličica soli
. pola žličice smrvljenog komorača
. stručak sjeckanoga svježeg peršina
. 1 žličica osušenog mažurana
. pola žličice osušenog origana
. 1 žlica svinjske masti ili maslaca
Pomiješajte sve sastojke i načinite male okruglice. Zagrijte i namastite tavu. Ispržite mesne okruglice na umjerenoj vatri tako da postanu smeđe sa svih strana (da biste se uvjerili da su pečene iznutra, jednu prerežite).
U slast!