Iz školskog svijeta
POGLEDAJTE U JEDNOM OD CINESTAROVIH KINA
Čudo u razredu
objavljeno: 13. studenoga 2017.

Knjigu je pročitalo više od milijun čitatelja diljem svijeta, a svakog je dana prihvaća sve više organizacija, škola i razreda koji žele biti bolji i ljubazniji te širiti čudesnost Čuda.

Pridružite se pokretu #BudiFrend koji promiče ljubaznost, ravnopravnost i prijateljstvo među učenicima. Svaki razred koji se uključi u akciju dobit će certifikat ljubaznosti, a možete osvojiti i supernagrade! 

NAGRADNI NATJEČAJ ZA OSNOVNE ŠKOLE

Za koga? Namijenjen je đacima od trećeg do petog razreda osnovne škole, ali u njemu mogu sudjelovati i ostali.
Kako? Pogledajte film Čudo u jednom od CineStarovih kina i pročitajte istoimenu knjigu R.J.Palacio, obradite poruke romana/filma Čudo te izradite zajednički plakat #budifrend i zaključno s datumom 29. prosinca pošaljite fotografiju plakata na e-mail skolske@blitz-cinestar.eu s naznakom Čudo.

  • Što možete osvojiti?

 Autori najboljeg uratka bit će nagrađeni ulaznicama za cijeli razred za projekciju filma po izboru u CineStaru te knjigama za djecu i mlade u izdanju Fokusa za školsku knjižnicu koje će dobiti i autori drugih dvaju radova, a odabrat će ih Fokus i stručni žiri CineStara.

Studio Lionsgate već je pokrenuo Wonder Certified Kind Classroom, program nadahnut bestselerom i filmom Čudo kojim se nastoji potaknuti ljubazno ponašanje i prihvaćanje različitosti među učenicima osnovnih škola. Učitelji su i u Hrvatskoj počeli prihvaćati poruku filma i knjige – neka izaberu ljubaznost – provodeći programe koji smanjuju nasilje među učenicima i društvenu izolaciju. Odličan primjer je OŠ Ivana Zajca iz Rijeke koja je dobila certifikat „Najljubazniji učenici u Hrvatskoj”.

Svrha je tog programa potaknuti škole, učitelje i učenike da se uključe u akciju #BudiFrend kojom će se nagrađivati i poticati ljubazno ponašanje učenika, a oni učiti o toleranciji. Svaki razred koji se uključi u inicijativu bit će nagrađen posebnim certifikatom ljubaznosti, a najbolji razredi bit će nagrađeni i besplatnom projekcijom filma. Jednako tako potičemo ih da humanitarnim organizacijama daruju odjeću, hranu i druge potrepštine kako bi na najbolji način naučili prave vrijednosti.

Sve materijale za nastavu možete naći OVDJE.