U povodu Dana jabuka, koji se svake godine obilježava 20. listopada, učenici 8. b iz OŠ „Čavle” napravili su zajedno sa svojom razrednicom Ljerkom Linić veliku pitu od jabuka.
Pita je oblikovana spiralno s pomoću malih dijelova koje su učenici sami izradili. Na svakome malom komadu svaki je učenik „ispisao” svoje ime.
Tu nam je lijepu priču i fotografije u povodu Dana jabuka poslala Ljerka Linić, prof. matematike i informatike iz OŠ „Čavle”.
Malo o jabukama
Crvena ili zelena, kisela ili slatka, jabuka je vrijedna namirnica izvrsna za zdravlje. Stručnjaci su izračunali da bismo godišnje trebali pojesti 30-ak kilograma jabuka. Jabuka olakšava probavu, a sadržava mnoštvo korisnih tvari, vitamina i minerala. Vodenasta je, pa je dobra za gašenje žeđi. Najbolje ju je jesti svježu ili popiti svježe iscijeđen sok koji ne smije stajati dulje od pola sata. Kora je vrijedna, no kako se danas većina jabuka prska različitim zaštitnim sredstvima, ne znate li podrijetlo jabuke koju želite pojesti, bolje je da je prije jela ogulite.
A narodna poslovica kaže: „Jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van.”