Iz školskog svijeta
OSNOVNA ŠKOLA NOVSKA
Virtualna mobilnost u Slovačku
objavljeno: 24. listopada 2021.

Sredinom listopada u našoj Osnovnoj školi Novska provodila se virtualna mobilnost u Slovačku u sklopu Erasmus+ ka229 projekta “Our natural heritage, food and folklore”.

U mobilnosti su sudjelovale učenice: Gabriela Bjelanović, Matea Ćosić, Lucija Erjavec, Lucija Gračaković i Melanija Tomasović te učiteljice Marijana Čevizović i Vanesa Ficko Berić.

Svojim su nas plesačkim sposobnostima oduševile Iva Mirković, Lana Domitrović, Andrea Tobijaš, Korina Rijetković, Laura Pezer, Mihaela Buha, Sara Plažanin i Anamarija Kozić.

S obzirom na to da nismo imali mogućnost upoznati se uživo tijekom projekta, učenici su za vrijeme mobilnosti predstavili svoju zemlju, grad, školu i običaje. Fokus je mobilnosti bio na tradicionalnim plesovima i glazbi pa su učenici izvodili tradicionalne plesove, predstavljali povijest glazbe i najdraže pjevače.

Učili smo pjevati i slovačke pjesme i plesati njihove plesove. Učenici su sudjelovali i u glazbeno-sportskom natjecanju, a učenica Marija Veble oduševila je partnere svojom izvedbom na gitari. Na kraju su mobilnosti učenici rješavali kviz znanja o temama mobilnosti i izradili digitalni poster o dojmovima tijekom mobilnosti, a učitelji su imali mogućnost dogovarati slijedeće korake u projektu. Po završetku su mobilnosti sudionici ispunili anketu o zadovoljstvu sudjelovanjem u mobilnosti.

Više o našem projektu možete vidjeti OVDJE.

■  Piše: Marijana Čevizović, učiteljica njemačkog jezika | Osnovna škola Novska ■