Zanimljivosti
SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA
I službeno, nastava počinje 10. rujna
objavljeno: 28. lipnja 2018.

… da nastava počinje 10. rujna, a ne 3. rujna, kao u ostatku Hrvatske.

Potaknuti brojnim intervencijama s terena, pogotovo s otoka i priobalja, zatražili smo odgodu početka nastave, što je odobreno. Svi će udžbenici biti distribuirani i dobit će ih učenici na klupama, a jedinicama lokalne samouprave prepuštena je, ovisno o mogućnostima, nabava radnih materijala – kazao je županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić.

Iako sve općine neće moći sudjelovati u nabavi radnih materijala, pa će biti na teret roditelja ili skrbnika, Đonlić kaže da su udžbenici veća stavka u strukturi troška i da vjeruju kako je značajna potpora Županije da početak školske godine bude financijski lakši. Sve će učenike osmoljetki, njih 22 tisuće kojima je Splitsko-dalmatinska županija osnivač, dakle tu ne spadaju Split i Makarska, udžbenici čekati na školskim klupama. Morat će ih vratiti na kraju godine, što će se obvezati roditelji, ali precizne će upute svi dobiti početkom školske godine.

Ovo je model koji će biti u primjeni i ubuduće, udžbenici će se vraćati na kraju školske godine, a koji budu neupotrebljiv nadopunjavat će se – još je pojasnio Đonlić. [ IZ DRUGIH MEDIJA | dalmatinskiportal.hr ]