Jučer-danas-sutra
■ 2. ZNANSTVENO-POVIJESNI KAMP ZA UČENIKE I UČITELJE ■
HiSTEMory – učenički kamp znanja, vještina i zabave
objavljeno: 14. travnja 2023.

U Osnovnoj školi „Dobriša Cesarić” u Osijeku 20. i 21. travnja 2023. održat će se 2. znanstveno-povijesni kamp HiSTEMory za učenike i učitelje. Ideju učiteljica te škole Anite Čorak i Jelene Červenjak Kmoniček podržali su Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za odgoj i obrazovanje, a program Kampa i ove je godine izazvao veliko zanimanje učenika i učitelja osječkih (i okolnih) osnovnih škola koji će sudjelovati u raznim znanstveno-povijesnim radionicama.

♦ Svrha je kampa popularizacija STEM-a u nastavi s posebnim osvrtom na STEM u nastavi povijesti. Kamp je ove godine znatno proširio broj sudionika, a osim učitelja iz osnovnih škola, znanstveno-povijesne radionice vodit će i predavači s Fakulteta odgojnih i obrazovnih znanosti u Osijeku, Odjela za kemiju u Osijeku, iz Udruge matematičara iz Osijeka, s Instituta „Ruđer Bošković”, iz Muzeja Slavonije te mnogobrojnih udruga (FabLab, Virtulaci, Profesor Baltazar, Sferia i dr.). To školsko događanje podržala je i Školska knjiga koja je donirala promidžbeni materijal i školski pribor za učenike.

♦ Tema kampa i ove godine pridonosi promicanju osječkog Festivala znanosti „Priroda i društvo”.

Organizatorice uz veliku podršku ravnatelja i školskog kolektiva namjeravaju i dalje popularizirati znanost i nastavu povijesti s pomoću takvih školskih događanja te istaknuti školu kao važno središte STEM-a i ponuditi učenicima raznolike mogućnosti učenja i izgradnje vještina.

Pozivamo sve ljubitelje STEM-a i učenja na drukčiji način, radoznalce, istraživače i kreativce da nam se priključe u popularizaciji STEM-a i nastavnog predmeta Povijest – dođite i vi na HiSTEMory!