Aktualno
U EKONOMSKOJ ŠKOLI MIJE MIRKOVIĆA RIJEKA
Europski tjedan održivog razvoja 2021.
objavljeno: 19. rujna 2021.

U Ekonomskoj školi Mije Mirkovića Rijeka  od 20. do 26. rujna 2021. obilježit će se Europski  tjedan održivog razvoja 2021. pod naslovom  Misli globalno, djeluj lokalno, a sve u sklopu projekta European sustainable development week 2021.

■ U ponedjeljak 20. rujna učenici  Ekološke grupe Pomorske škole Bakar pod vodstvom prof. Marice Kučan održat će predavanje na temu Plastificiramo li more?, a ujedno će primjerom dobre prakse upoznati nazočne kako pripremiti jela od viškova hrane.

■ U utorak 21. rujna učenici trećih i četvrtih razreda pod vodstvom  prof. Uroša Mikašinovića uređivat će okoliš Škole. Istog će se dana pod vodstvom prof. Milana Ignjatovića održati radionica na temu Emisija CO2 u prometu Europske unije.

■  U srijedu 22. rujna održat će se radionica na temu Očuvanje prirode i okoliša – kako udahnuti novi život u organizaciji profesorica Zorice Janković i Romine Dekleve Grgurić.

■ U četvrtak 23. rujna učenici trećih i četvrtih razreda Škole u akciji Stari kutak u novom ruhu pod vodstvom prof. Sonje Doboviček oplemenit će izgled starih klupa na školskom igralištu.

■ U petak 24. rujna s početkom u 14 sati predavanje će održati predstavnici Regionalne energetske agencije Kvarner d.o.o.

Sva predavanja započinju u 14 sati u konferencijskoj dvorani na 3. katu, a sve  će se aktivnosti provoditi u skladu s važećim epidemiološkim mjerama.

■  Piše: Patricia Herak Volarić, prof. | Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka ■