Aktualno
APLIKACIJA ASISTENT
Kako su učitelji dobili više vremena da se posvete učenicima
objavljeno: 11. svibnja 2023.

Aplikacija Asistent zamišljena je kao digitalni pomoćnik koji pojednostavnjuje vođenje administrativnih poslova i pripremu nastave, a u manje od dvije godine postala je nezaobilazan digitalni alat u svakodnevnom radu za 15 000 učitelja.

Aplikacija omogućuje učiteljima fluidnost u nastavnom procesu – sama priprema sadržava sve poveznice koje su im nužne i klikom na njih otvara se baš ona stranica iz udžbenika, radne bilježnice ili zbirke zadataka koja im je potrebna. Učitelji mogu brzo provjeriti koje su nastavno gradivo dotad obradili, gdje su stali i što ih još očekuje. Time se osigurava kontinuitet i kvaliteta nastave.

Što o aplikaciji kažu učitelji

Petrunjela Krajačić, učiteljica razredne nastave, aplikaciju Asistent smatra najvažnijom pomoći u nastavi nakon uvođenja e-Dnevnika. Primijetila je da zahvaljujući aplikaciji primjenjuje puno više različitih ideja u radu s učenicima s teškoćama. Na početku nastavne godine unijela je svoj raspored sati, a Asistent je razvrstao planove i pripreme za sve predmete i za cijelu školsku godinu.

S ovom je aplikacijom učiteljima sve na jednome mjestu – kalendar s rasporedom sati i važnim datumima, popis učenika koji je uvijek nadohvat ruke, mjesto za izradu individualiziranih planova koje mi je velik oslonac u radu s djecom s teškoćama. Tu su još i gotovi predlošci za razne suglasnosti koje se mogu uređivati, preuzeti, pohraniti te poslati roditeljima. Asistent mi služi i kao mjesto na koje spremam poveznice za različite materijale koje bih voljela iskoristiti u svojem razredu. Sve su funkcionalnosti u Asistentu odlične, ali moram istaknuti mogućnost promjene redoslijeda sati. Tjedni plan rada napravim u tren oka”, rekla je Petrunjela.

Marko Lokner ističe da mu je aplikacija olakšala izazovan zadatak pripreme nastave u kombiniranom razrednom odjelu s tri razreda.

Oduševljen sam brzinom kojom tim Školske knjige usvaja prijedloge učitelja, a još mi je fascinantnija činjenica da se sjete funkcionalnosti koje meni nikad ne bi pale na pamet, a uistinu su odlične. Sve je na jednome mjestu, bez potrebe za nekoliko različitih aplikacija kao što je bilo prije”, kaže nam Marko.

Novosti u aplikaciji Asistent

Aplikacija se neprestano poboljšava na temelju povratnih informacija korisnika i dopunjuje novim materijalima. Tako su tijekom ove školske godine u Asistent dodane prezentacije za važnije dane u godini koje učitelji obilježavaju s učenicima te mnogobrojne videolekcije i sadržaji za dopunsku i dodatnu nastavu.

Osim toga, aplikacija je obogaćena i novim funkcionalnostima:

  • Moji zadatci za vrednovanje nova su rubrika uz koju je sad lakše provoditi analizu ispita za svakog učenika. Više o novoj funkcionalnosti saznajte ovdje ? https://bit.ly/Mojizadatcizavrednovanje
  • Moje bilješke omogućuju vam da unosite, spremate i pretražujete sve svoje bilješke na jednome mjestu. Kako se služiti njima, saznajte ovdje ? https://bit.ly/Mojebiljeske
  • Zahvaljujući Oblikovanju izgleda Asistenta, vizualni aspekt aplikacije sada možete prilagoditi vlastitim potrebama radi lakšeg snalaženja. Kako to napraviti, saznajte ovdje ? https://bit.ly/Oblikovanjeizgleda

Neovisno o tome kojim se udžbenicima koristite u nastavi, aplikaciju Asistent možete isprobati i saznati zašto je učiteljima postala nezamjenjiv osobni tajnik. Kako postaviti korisnički račun i koristiti se aplikacijom, saznajte ovdje ?https://bit.ly/IsprobajteAsistenta