Aktualno
■ VARAŽDIN JE OD 7. DO 10. LIPNJA 2023. DOMAĆIN 4. EUROPSKOG ROBOCUP JUNIOR NATJECANJA ■
Najveći skup EU-robotičara
objavljeno: 16. svibnja 2023.

Nakon 12 godina vrhunskih rezultata na svjetskim, europskim i međunarodnim RoboCup Junior robotičkim natjecanjima RoboCup Junor Federacija povjerila je Hrvatskoj organizaciju najveće smotre mladih robotičara – 4rd European RoboCupJunior 2023.

Natjecanje će se održati u višenamjenskoj dvorani Arena Varaždin, (Šetalište Franje Tuđmana 1) u Varaždinu od 7. do 10. lipnja 2023. godine.

♦  Svečano otvaranje natjecanja 7. lipnja 2023. u 11:00 sati.

Bit će to četiri dana vrhunske robotike, razmjene znanja i iskustava i prilika za zabavu uz učenje.

RoboCup Junior je međunarodna znanstvena inicijativa osnovana 1997. godine s ciljem unapređenja robotike te promicanja interesa i prakse, kao i poznavanja srodnih znanosti mehatronike, računalnih znanosti, elektronike, mehanike, interneta i umjetne inteligencije.

Jedan od ciljeva organizatora je promocija znanja STEM područja, prepoznatljivost i vidljivost Hrvatske kao zemlje u kojoj se ulaže u inovativnost, popularizaciju znanosti i potiče poduzetničko usmjeravanje u nove tehnologije i procese.

Ovo je istovremeno i poruka roditeljima, kao i svim učenicima zainteresiranima za STEM područje, da dođu u Varaždin na natjecanje gdje će biti zaista bogat program osmišljen trima glavnim kategorijama natjecanja:

♦  OnStage – moći ćete vidjeti kako roboti, plešu, glume i pjevaju.

♦  Rescue – moći ćete vidjeti koje su sve mogućnosti i sposobnosti robota u spašavanju žrtava.

♦  Soccer – moći ćete navijati na nogometnim utakmicama na kojima su roboti glavni igrači.

U Varaždin nam dolaze natjecatelji iz 18 zemalja, od toga 15 europskih, natjecatelji iz Južne Koreje, Egipta i Izraela koji će se natjecati u ukupno 15 potkategorija natjecanja.

Očekujemo oko 160 natjecateljskih timova i oko 500 natjecatelja.

♦  Na mrežnoj stranici možete doznati više o natjecanju: https://rcjcroatia2023.eu/.

Ulaz u Arenu Varaždin je slobodan, a natjecanje se održava od 7. do 10. lipnja 2023. godine (10:00 – 18:00 sati).

♦  Završna ceremonija dodjele svih nagrada i zatvaranje natjecanja održat će se u subotu 10. lipnja 2023. od 14:00 do 15:00 sati.