Aktualno
MILAN ORLIĆ, PROF. RAVNATELJ SREDNJE ŠKOLE PETRINJA
Pred nama je veliki posao, ali ga se ne bojimo
objavljeno: 1. siječnja 2021.

Trese i dalje u Petrinji, 128 potresa u 64 sata, danas među njima jedan od 4.0 po Richteru. Dobili smo papir na vrata škole neupotrebljivo.

I dvorana neupotrebljivo.

Čeka nas vjerojatno izgradnja nove školske zgrade i dvorane.

Nakon 160 godina u ovoj zgradi i ove užasne tragedije koja nas je pogodila, veselim se izazovu stvaranja nove škole za 21. stoljeće i produženju tradicije.

Hvala svima koji žele pomoći!

Bilježimo vas i idući tjedan krećemo u akciju.

Kontakt mail za pomoć je: potres@ss-petrinja.hr

Počeli smo od danas, legalno. Aktivirali smo račun za HUMANITARNU AKCIJU ZA SREDNJU ŠKOLU PETRINJA. Namijenjen je za obnovu škole, za osiguravanje provedbe nastavnog procesa, opremanju učenika i nastavnika, a vezano uz realizaciju nastave i svega što ima veze sa školom. Sve donacije bit će evidentirane, kao i potrošnja koja će biti transparentna, redovito ažurirana i javna.

IBAN je: HR7323400091511110505
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Također, do kraja praznika selimo urede u adekvatan, neoštećen prostor u gradu, tristotinjak metara od naše škole. To će nam biti baza iz koje ćemo krenuti dalje.

Za sada nastava ide on-line.

Vjerujemo u institucije i njihovu želju da naš grad ne bude zaboravljen i da će se nova škola kao feniks izdignuti iz pepela. Dok oni rade svoje, mi nećemo stajati sklopljenih ruku već ćemo upregnuti sve snage da realiziramo sve zacrtano za ovu godinu.

I Erasmus koji smo prolongirali radi Korone i E-Twinning projekte u kojima sudjelujemo u ovoj godini i završetak nastavne godine po planu.

Naravno uz pomoć svih ljudi dobre volje, probat ćemo osigurati učenicima i nastavnicima koji su ostali bez svojih domova što bolje uvjete za život i rad. Već stižu prijenosna računala za učenike kojima su uništena osobna računala, slažemo popise za uništene knjige i opremu, pripremamo internet pakete za učenike i nastavnike.

Pripremamo i preseljenje i skladištenje sve nove i ispravne opreme, tehnike, laboratorija i praktikuma koje ćemo uz novu opremu integrirati u budući rad.

Pred nama je veliki posao, ali ga se ne bojimo jer želimo samo jedno – Srednju školu Petrinja.

■  Milan Orlić, prof. ravnatelj Srednje škole Petrinja