Aktualno
OSNOVNA ŠKOLA DRAGUTINA TADIJANOVIĆA, VUKOVAR
Proslavili 60. rođendan!
objavljeno: 18. lipnja 2021.

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića iz Vukovara proslavila je 60. rođendan, a tim je povodom organizirana i svečanost koju su pripremili učitelji i učenici škole.

Svečanost je otvorena iznimnim tekstom koji je školi u nasljeđe ostavila Janja Vitek, učiteljica hrvatskog jezika (sada u mirovini):

 „Gotovo na dohvat ruke Dunava i Vuke, gotovo u sjeni Dvorca vukovarskog, eto baš tu skrivena u skutima starih vila i drevnih platana, diše mirisima kestena i lipa jedna škola, diše najčistijim plućima, bruji žamorom, odzvanja osmjesima stotina najvedrijih dječjih lica. Kojim je imenom zvati? Ako joj je poezija na krilima, onda u srce može samo pjesma stati.“

 Nije tajna koliki je ponos što škola nosi ime velikana hrvatske poetske riječi Dragutina Tadijanovića koji je prilikom posjeta školi 19. travnja 2005. godine prihvatio prijedlog i dao svoju suglasnost za preimenovanje škole.

Pjesme “Pozdrav šumi” i “Mjesečina” hrvatskog pjesnika mogli smo čuti na samoj svečanosti u izvedbi učenika.

Ovaj poseban dan svojim su sudjelovanjem uljepšali  svi  učenici osnovne škole, ali i učenici njezinih glazbenih odjela.

Svi nazočni mogli su uživati u više od 30 izvedbi.

Svečanost je završena uručivanjem nagrada Školsko srce učenicima koji su promicali suosjećanje, pravednost i prijateljstvo, a ponos su svojoj školi i roditeljima.

Nagrade su imale posebnu simboliku jer su učenicima uručene knjige “Priča o Petrinji” koje je izdala Školska knjiga. Time se i OŠ Dragutina Tadijanovića uključila u vrijedan humanitarni projekt  u kojem će sav prihod od prodaje biti darovan za obnovu I. osnovne škole u Petrinji.

Ravnateljica škole, Lidija Miletić, svečanu proslavu 60. obljetnice škole završila je važnom porukom: “Isplati se biti dobar!