Aktualno
OŠ “IVANE BRLIĆ – MAŽURANIĆ” ORAHOVICA
Svjetlana URBANEK: “Ovaj uspjeh rezultat je rada cijelog kolektiva!”
objavljeno: 6. listopada 2020.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je najuspješnije prosvjetne radnike, i tako  obilježilo Svjetski dan učitelja. Među 500 nagrađenih je i Svjetlana URBANEK, učiteljica tehničke kulture u Osnovnoj školi “Ivane Brlić – Mažuranić” Orahovica, ali i autorica tehničke kulture Školske knjige, kojoj je ovo prvo takvo priznanje.

– Ovo je velika nagrada za ono što sam radila i za ono što u budućnosti želim raditi. Prepoznavanje nečije stručnosti i autoriteta u učiteljskom pozivu dolazi upravo od strane kolega koji rade isti posao kao i ja, tako da je ovo velika nagrada ne samo za mene, već i za Školu, učenike i roditelje. Ovaj uspjeh rezultat je rada cijelog kolektiva, te se svim učiteljima, učenicima i roditeljima zahvaljujem na podršci. – izjavila je za Radio Orahovicu Svjetlana URBANEK.
Zadovoljstvo dobivenom nagradom nije krila niti ravnateljica Maja ŠKRABA:
Velika je čast imati jednog od najboljih učitelja u Hrvatskoj. Smatram da je to veliki uspjeh za nju i time je pokazala da je, uz veliki trud i predanost, moguće nadići granice jedne male sredine kao što je Orahovica. Svi smo jako ponosni na nju, a nadam se da će i u budućnosti netko od učitelja naše škole ostvariti ovakav uspjeh – rekla je ravnateljica, Maja Škraba.

■  IZ DRUGIH MEDIJA ■   radioorahovica.com