Školstvo u medijima
13 POSLOVA KOJE UČITELJI TAKOĐER OBAVLJAJU, ALI ZA NJIH NISU PLAĆENI [1]
Svatko tko zna što učitelji rade, znaju da je to mnogo više od poučavanja!
objavljeno: 8. studenoga 2018.

SAVJETNIK ✿ 

Kad je školski savjetnik zauzet, mi uskačemo da bismo pomogli učenicima nositi se sa svakodnevnim razrednim problemima i brigama.

NAVIJAČ  

Često ohrabrujemo učenike kad oni to najviše trebaju i guramo ih do njihovih granica, zbog toga što znamo da oni to mogu.

RODITELJ  

Učenici se prirodno ugledaju u nas i traže od nas majčinski ili očinski savjet. Katkad nas čak zovu „mama” ili „tata”!

DETEKTIV  

Uvijek otkrijemo kako riješiti najteže razredne probleme. Nestali kaputi, izgubljeni USB-ovi – mi rješavamo svaki slučaj!

KNJIŽNIČAR  

Kupujemo desetke novih i korištenih knjiga za naše razredne knjižnice u nadi da ćemo prenijeti svoju ljubav prema čitanju na naše učenike.

NUTRICIONIST  

Potičemo djecu da donose zdrave odluke u vrijeme ručka, jer što znamo koliko je važna zdrava prehrana za njihove umove.

MEDICINSKA SESTRA  

Kupujemo flastere vlastitim novcem, stavljamo obloge na vruća čela i liječimo ogrebotine nakon igre na školskom igralištu.

SUDAC  

Tužakanje je nešto s čime se svakodnevno nosimo. Možemo doći do korijena svakog problema te presuditi za samo nekoliko sekundi.

KUHAR  

Za vrijeme školskih priredbi i zabava često provedemo više vremena pronalazeći i usavršavajući recept za neki školski događaj nego za vlastitu večeru kod kuće.

BANKAR  

Troškovi za školske izlete, prikupljanje novca za knjige, članarina za knjižnicu… Rukujemo novcem više nego ljudi koji rade u bankama. Nije čudo da nam je matematika na fakultetu bila toliko važna.

DOMAR  

Uvijek nešto čistimo, brišemo ili pospremamo.

DIZAJNER  

Od ukrašavanja vrata do oglasnih ploča, svaki bi se naš rad mogao objaviti na Pinterestu.

STRUČNJAK ZA KOMUNIKACIJSKU TEHNOLOGIJU  

Uvijek nešto treba popraviti ili otkloniti problem. Barem smo konačno otkrili tajnu pronalaženja najbržeg načina rješavanja problema – Google.

  •  Koje biste poslove dodali ovom popisu?

 ………………

NAPOMENA

  • SAD: We Are Teachers mrežna je zajednica edukatora čija je misija inspirirati učitelje i pomoći im dijeljenjem praktičnih razrednih ideja, savjeta i učiteljskog humora.
  • Izvor: weareteachers.com