Školstvo u medijima
TALIJANSKA VLADA MLADIMA DAJE 500 EURA
Poklon potrošite na knjige, ulaznice za muzeje, kino, kazalište…
objavljeno: 13. kolovoza 2019.

… putem aplikacije za mobitel zvane 18app.it, a zatim ih mogu iskoristiti za kupnju kulturnih proizvoda poput knjiga ili ulaznica za koncerte, filmove, kazalište, muzeje i nacionalne parkove. Vaučeri će vrijediti sve dok ne napune 19 godina.

Program će koštati 290 milijuna eura, a od njega će dobrobit imati otprilike 575 tisuća građana, no vlada vjeruje da će se isplatiti. Parlamentarni podtajnik Tommaso NANNICINI objašnjava:

„Inicijativa šalje jasnu poruku mladima, podsjećajući ih da pripadaju zajednici koja pozdravlja njihovu punoljetnost. Inicijativa ih također podsjeća na to koliko je kultura važna, jer nas obogaćuje i ojačava tkivo našeg društva.”

Premijer Matteo RENZI, koji je prvotno najavio inicijativu nakon napada u Parizu 2015., naglasio je koliko je važno boriti se protiv terorizma putem afirmiranja europskih kulturnih vrijednosti:

„Iza nas su stoljeća povijesti koja potvrđuju činjenicu da će kultura uvijek pobijediti neznanje te da je ljepota ustrajnija od nasilja.”

Italija sigurno ima impresivno obilje umjetničkih djela i arhiva za istraživanje, počevši od poznatih turističkih odredišta poput Koloseja u Rimu i Venecijskih kanala. Stoga se 500 eura čini više nego dovoljnim iznosom za uživanje u najboljemu što Italija može ponuditi.

………………….

NAPOMENA:

  • SAD: My Modern met portal je koji dnevno posjećuje oko pet milijuna ljudi, a promiče pozitivnu kulturu i stvaralaštvo.
  • Izvor: mymodernmet.com
  • Photo by Lizzie George on Unsplash