Zanimljivosti
OSNOVNA ŠKOLA FRANA GALOVIĆA, ZAGREB
Domaćin u sklopu projekta Erasmus+ KA2
objavljeno: 3. listopada 2019.

… a svrha je putem igara učenicima približiti znanost i olakšati usvajanje znanja iz STEM područja.

  • Zagreb, 13. – 18. listopada 2019.

Partnerske su škole iz Španjolske, koja je ujedno koordinatorska zemlja, te Grčke, Češke i Latvije.

LTTA (Learning, teaching, training activities) održat će se ovog puta u Hrvatskoj, a OŠ Frana Galovića organizator je svih aktivnosti.

Prisustvovat će dvoje učitelja i četvero učenika u dobi od 12 do 14 godina iz partnerskih škola.

Aktivnosti će se odvijati u našoj školi i školskom dvorištu, Zagrebu, Rijeci, Rovinju te Krapini kako bismo naše goste uputili u različitost i posebnost naše domovine te bogatu kulturnu baštinu.

Nedjelju, 13. listopada počinjemo šetnjom Dugavama u suradnji s Građanskom inicijativom Dugave te završavamo tradicionalnom večerom s našim gostima, roditeljima i učenicima domaćinima i svim zaposlenicima škole.

Sljedeće dane imamo znanstvene radionice u školi, igre za „probijanje leda” (ice breaker), igre lova na blago (treasure hunting), predstavu dobrodošlice te osmišljavanje „živih” igara na ploči pod vodstvom Erasmusova tima (učitelji Labaš, Mojzeš, Stejskal, Šojat, Povalec) i učenika Erasmusova tima te drugih učitelja i djelatnika škole bez kojih realizacija projekta ne bi bila moguća.

Učenici će sudjelovati u radionicama u Tehničkom muzeju i upoznati rad Nikole Tesle te radionicama u Maksimiru i Zoološkom vrtu, igrat će tradicionalne hrvatske sportske igre na Bundeku, upoznat će Zagreb, Rijeku i Rovinj, posjetit će jamu Baredine i Astronomski centar Rijeka te Muzej Peek&Poke i Muzej krapinskih neandertalaca, Park znanosti i Party land, gdje će igrati brojne sportske igre.

Održat će se i natjecanje za učenike razredne nastave i naše goste u raznim disciplinama koje organizira PETICA – igrom do zdravlja Hrvatskoga liječničkog zbora. Susret LTTA rezultirat će snimanjem igara za učenje znanosti na posebnim mjestima diljem naše domovine, što će ujedno biti razglednica za promociju znanosti, sporta i Hrvatske.

…………..

Melita POVALEC, prof. biologije

OŠ Frana Galovića, Zagreb