Zanimljivosti
UČENICI GOSPODARSKE ŠKOLE VARAŽDIN
Među najboljih pet na natjecanju ‘Neka se tvoj glas čuje’
objavljeno: 12. veljače 2016.

…među čak 293 škole iz 17 zemalja: Rumunjske, Litve, Slovačke, Mađarske, Malte, Austrije, Belgije, Bugarske, Danske, Gruzije, Latvije, Poljske, Srbije, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske i Irske odabran među pet najboljih na natjecanju ‘Neka se tvoj glas čuje’.

U prvih pet najboljih slogana bili su i učenici iz Irske, Rumunjske i Italije, a spomenuti video ‘Tolerancija’ Gospodarske škole izgleda ovako…

Riječ je o natjecanju čiji je cilj bio iznjedriti slogane o važnosti razvoja te potaknuti interes i podići svijest javnosti o razvojnim temama kao što su tolerancija, migracije, ljudska prava, borba protiv siromaštva, interkulturalizam, očuvanje okoliša, štednja energije i obnovljivi izvori energije, recikliranje, organski uzgojena hrana, Europsko građanstvo, održivost, uloga mladih u razvoju, stavovi o razvoju i drugo. 

Inače, natjecanju je dio velikog EU projekta LADDER kojeg koordinira ALDA – Europsko udruženja agencija lokalne demokracije, a u kojem sudjeluje ukupno 46 partnera i suradnika iz 35 zemalja (18 EU i 17 izvan EU).

Jedan od ciljeva spomenutog projekta LADDER prema vrijednostima Europske godine za razvoj 2015. jest upravo podići razinu svijesti javnosti o razvojnim temama. Naglasimo pritom kako su sve države u 2015. usvojile Ciljeve održivog razvoja (SDGs) kako bi stale na kraj siromaštvu, promicale održivi razvoj i upućivale na klimatske promjene. [ IZ DRUGIH MEDIJA | varazdinski.rtl.hr