Pljesak molim
XV. GIMNAZIJA ZAGREB
Iz SAD s informatičkog natjecanja dva zlata i jedno srebro
objavljeno: 31. svibnja 2016.

Juniorski i seniorski tim zagrebačke XV. gimnazije osvojili su 1. mjesto, dok je Intermediate tim osvojio 2. mjesto.

  • Čestitamo učenicima na ovom vrhunskom rezultatu!

Ovo natjecanje se održava već 38 godina, a ove godine je okupilo najbolje timove iz preko 200 škola iz SAD-a, Kanade, Europe, Afrike i Azije.

Natjecatelji su kao nagradu za svoj uspjeh dobili 10 računala HP Chromebook, a MIOC kao škola dobila je Kindle e-book reader.
Tijekom boravka u SAD-u naši su natjecatelji imali ispunjen program. Izdvajamo posjet Harvardu u pratnji gospodina Joška SILOBRČIĆA, posjet MIT-u gdje je naš tim bio gost kod slavnog profesora Marina SOLJAČIĆA te posjet Bostonskoj podružnici tvrtke Repsly.

„Ono što smo napravili je iznenadilo i nas same, dva prva mjesta i jedno drugo. Dobili su jako puno nagrada jer je Google bio generalni sponzor ovog natjecanja pa su dobili 10 Chromebookova, razne knjige i profesor Wolfram je održao predavanje pa su dobili licence za Wolfram matematiku, popularni software za matematičke probleme tako da je to jedno potpuno iskustvo koje su imali ovih dana”- izjavio je nakon velikog uspjeha profesor matematike Nikola DMITROVIĆ. Inače informatička reprezentacija MIOC-a bila je u SAD pod vodstvom prof. Renate GJURIĆ i prof. Nikole Dmitrovića.

IMENA KOJA SVAKAKO TREBA UPAMTITI:

LOVRO KALINOVIĆ (1. razred), državni prvak iz informatike
DOMINIK FISTRIĆ (1. razred), državni doprvak iz informatike, državni natjecatelj iz matematike
GABRIJEL JAMBROŠIĆ (1. razred), državni natjecatelj iz informatike
FABIJAN BOŠNJAK (1. razred), državni natjecatelj iz informatike
PATRIK ĐURĐEVIĆ (1. razred)
PETAR NIZIĆ-NIKOLAC (2. razred), dvostruki državni prvak iz matematike, osvajač srebrne medalje na Srednjoeuropskoj matematickoj olimpijadi 2015
IVAN STJEPANOVIĆ (2. razred), državni natjecatelj iz matematike
LEONARD INKRET (2. razred), državni natjecatelj iz informatike i matematike
PAULA VIDAS (2. razred), državni natjecatelj iz matematike i informatike, osvajač broncane medalje na 12. medjunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih (IJSO)
VEDRAN KURDIJA (3. razred), državni natjecatelj iz informatike
DOMAGOJ BRADAČ (4. razred), četverostruki državni prvak iz informatike, državni prvak iz matematike, osvajač srebrne medalje na Medjunarodnoj olimpijadi iz informatike 2015. te zlatne medalje na Srednjoeuropskoj olimpijadi iz matematike 2015.
ADRIAN BEKER (3. razred), dvostruki državni prvak iz informatike i trostruki iz matematike te osvajač zlatne medalje na Medjunarodnoj matematičkoj olimpijadi 2015.
ROBERT BENIĆ (3. razred), državni natjecatelj iz informatike, matematike i logike
LEON STAREŠINIĆ (4. razred), državni natjecatelj iz informatike i matematike, osvajač srebrne medalje na Srednjoeuropskoj olimpijadi iz matematike 2015.
NIKOLA PINTARIĆ, državni natjecatelj iz informatike i matematike

Pobjednički timovi XV. gimnazije vraćaju se danas, [utorak 31.svibnja 2016.]  u 19:15 sati u Zračnu luku Zagreb. [ IZ DRUGIH IZVORA | mioc.hr ]