Pljesak molim
NA SVEČANOSTI U HRVATSKOM SABORU
Dodijeljene nagrade Ivan Filipović
objavljeno: 28. prosinca 2016.

Mira Čudina Obradović s Učiteljskog fakulteta i Diana Garašić iz Agencije za odgoj i obrazovanje dobitnice su NAGRADE IVAN FILIPOVIĆ ZA ŽIVOTNO DJELO iz područja znanstvenog i stručnog rada i srednjeg školstva.

 GODIŠNJOM NAGRADOM ZA PREDŠKOLSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE nagrađene su Minja Jeić (Dječji vrtić Vrbik Zagreb), Godrana Lešin (Dječji vrtić Milan Sachs Zagreb), Seka Gnječ (Dječji vrtić Ploče) i Božena Kuštre (Dječji vrtić Trešnjevka Zagreb).

DOBITNICI GODIŠNJE NAGRADE U PODRUČJU OSNOVNOG ŠKOLSTVA su Kata Lučić (Agencija za odgoj i obrazovanje), Marina Sabolović (OŠ Luka Sesvete), Nedjeljko Marinov (OŠ Primošten), Elizabeta Trepotec Marić (OŠ Ivana Lackovića Croate Kalinovac) i Milica Vlainić (OŠ Petar Zrinski Čabar)

U PODRUČJU SREDNJEG OBRAZOVANJA nagradu su dobili Petar Mladić (V. Gimnazija Zagreb) i Autorski tim – skupina nastavnika i stručnjaka: Inga Belamarić, Jasna Jeličić Radonić, Bruna Kuntić-Makvić i Tonći Maleš.

Vjekoslava Jurdana (Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Pula) i Damir Agičić (Filozoski fakultet Zagreb) dobitnici su godišnje NAGRADE U PODRUČJU ZNANSTVENOG I STRUČNOG RADA.

Nagrade koje smo dobili su izuzetno velika čast, priznanje i poticaj za daljnje djelovanje, rekla je u ime nagrađenih Diana Garašić.

Zahvalila je svima koji su prepoznali rad nagrađenih, od Odbora za dodjelu nagrade, preko kolega, institucija u kojima rade do obitelji. Bez naših obitelji sve bi bilo teže, a ponekad i nemoguće, rekla je Garašić.

 Poziv učitelja i učiteljica jedna je od najodgovornijih profesija u svakom, pa i u hrvatskom društvu, vaš doprinos hrvatskom školstvu je prepoznat i na nacionalnoj razini i danas ste zasluženo nagrađeni za svoj profesionalni rad, djelovanje i ugled koji postižete u zajednici, poručio je nagrađenima Andro Krstulović Opara, predsjednik Odbora za za obrazovanje, znanost i kulturu i Odbora za dodjelu Nagrade Ivan Filipović

 Nagrađenima su čestitali i akademik Željko Reiner, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, i ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić.

 Često ste prvi uzori našoj djeci, no nisam siguran da smo kao društvo toga svjesni i da dovoljno cijenimo učitelje, nastavnike i profesore, ustvrdio je Reiner.

 Poručio je kako je na političarima da uz pomoć struke stvore učinkovit odgojno-obrazovni sustav, u kojem će odgajatelji i učitelji sa zadovoljstvom raditi, a učenici učiti i biti bolji od onih iz bogatijih sredina.

 Ministar Barišić ističe da su dodijeljene nagrade priznanje za zapažena postignuća i ugled koji nagrađeni uživaju u svojim sredinama, ali i poticaj za daljnji rad.

 Svečanoj dodjeli nagrade, koja nosi ime “oca učitelja”, književnika i leksikografa, nazočila je i izaslanica predsjednice Republike Renata Margaretić Urlić. [Hina]