Jučer-danas-sutra
MINISTARSTVO ZA DEMOGRAFIJU, OBITELJ, MLADE I SOCIJALNU POLITIKU
Dodijeljene Nagrade za promicanje prava djeteta u 2017. godini
objavljeno: 21. studenoga 2017.

…a dobitnica Godišnje nagrade Biljana FRANCIŠKOVIĆ.

Svečanost dodjele Nagrade organizirana je povodom obilježavanja Međunarodnog dana Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta.
Nagradu, koju za iznimna postignuća u zaštiti dobrobiti, prava i interesa djece dodjeljuje Odbor za dodjelu Nagrade kojeg osniva Hrvatski sabor, dobitnicima je uručila ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada MURGANIĆ uz pomoć Dore VRANIĆ, učenice 8. razreda Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka.
Povodom Međunarodnog dana prava djeteta, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pridružilo se UNICEF-ovoj globalnoj akciji #KidsTakeOver, a u sklopu simbolične akcije „Dan kada djeca preuzimaju svijet“ učenici Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka zamijenili su uloge s ministricom, gđom Nadom Murganić i državnim tajnikom, gdinom Marinom STRMOTOM. Dora Vranić postala je ministrica, a Lovro MUTAVČIĆ državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na jedan dan.
„Djeca imaju i obavezu, ali i pravo, i to pravo im mi moramo omogućiti – da sudjeluju u odlučivanju u skladu sa svojim mogućnostima, u skladu sa svojom dobi, u svakodnevnom životu i da imaju pravo odlučivati o svojoj budućnosti“, kazala je ministrica te zahvalila dobitnicima nagrade na iznimnom doprinosu u području zaštite i promicanja dječjih prava.
Dodjeli Nagrade nazočili su i članovi Odbora za obitelj, mlade i sport Hrvatskog sabora, članovi Odbora za Nagradu za promicanje prava djeteta, predstavnici resornih tijela i institucija koji su predloženi za članove i zamjenike članova Vijeća za djecu te predstavnici Ureda UNICEF-a u Republici Hrvatskoj, a svečanost su svojom plesnom točkom uveličale „Male Baleline“ iz Dječjeg doma Zagreb.  [ IZ DRUGIH IZVORA | mspm.hr ]