Digitalni sadržaj
IZRADITE I ZATIM ISPIŠITE VELIKE POSTERE ZA UČIONICU NA PRINTERU KOJI VEĆ IMATE
Aplikacije za izradu i ispis velikih postera na standardnom pisaču
objavljeno: 25. kolovoza 2020.

Ako pomalo pripremate ili razmišljate kako ćete urediti učionicu za novi početak još jedne školske godine, donosimo prijedloge učitelja i autora Richard BYRENE, koji vas i tekstom i videozapisom upućuje u carstvo izrade velikih postera. Predlaže kombinaciju dvaju digitalnih alata kako biste izradili postere kakve želite. Tekstovi i videozapisi na koje upućuju poveznice uključene u daljnji tekst, na engleskom su jeziku.

Jutros je jedan od mojih prijatelja na Facebooku oplakivao pojavljivanje odjela sa školskim priborom u lokalnoj trgovini namirnicama. Prošloga sam tjedna dobio prvu e-poruku vezanu za povratak u školu. Poslali su ga dobavljači materijala i ukrasa za učionicu tako da pretpostavljam da je vrijeme da barem počnemo razmišljati o pripremi učionice za novu školsku godinu.

Ako ste među onima koji vole svoju učionicu ili ured svake godine osvježiti novim posterima, infografikama i drugim slikovinim prilozima većih dimenzija, predlažem nekoliko besplatnih alata koje biste trebali iskušati.

■ PRVO, Canva nudi mnoštvo besplatnih obrazaca za izradu vlastitih postera, infografika i grafikona.

■ ■ DRUGO, Block Posters vam omogućuje uporabu standardnoga pisača za ispisivanje velikih postera!

Snimio sam video, kaže Richard BYRENE, kako bih ilustrirao kako je jednostavno koristiti se tom kombinacijom  alata. Pogledajte.

■ NAPOMENA ■ SAD: Practical Ed Tech – mrežna stranica nagrađivanoga autora i učitelja  Richarda BYRENEA kojemu je u središtu uporaba tehnologije u obrazovanju ■ izvornik: practicaledtech.com