Digitalni sadržaj
ZNANOST KOD KUĆE
Osam prirodoznanstveno usmjerenih kanala na YouTubeu za mlađe učenike
objavljeno: 21. svibnja 2020.

U duhu potpomaganja trenda učenja na daljinu, pred vama je kolekcija odabranih  obrazovnih kanala na YouTubeu, usmjerenih na područja prirodnih znanosti. Nude obrazovni videosadržaj koji može pomoći mlađim učenicima u njihovu proučavanju znanosti i znanstvenih tema.

Ameoba Sisters

Dvije sestre „s misijom demistifikacije znanosti“ na humorističan način stvaraju videozapise, GIF-ove, stripove i druge izvore učenja. Njihov je sadržaj fokusiran na srednjoškolsku biologiju iako stižu i komentari koji kažu da je taj sadržaj koristan i kao uvod u biologiju na fakultetskoj razini. Stranica je namijenjena svakomu tko želi učiti biologiju.

Socratica

Socratica nudi obrazovne videomaterijale koji objedinjuju matematiku i prirodoslovlje.

AsapSCIENCE

Još jedan izvor videosadržaja koji obrađuju raznovrsne znanstvene teme. Među njima možete pronaći playliste o zdravlju, hrani, tijelu, prirodi i još mnogo toga.

Veritasium

Veritasium donosi pokuse, intervjue sa stručnjacima, zabavne demonstracije i rasprave iz područja prirodnih znanosti i tehnike.

It’s Okay to Be Smart

Stranica nudi širok spektar obrazovnog videosadržaja koji učenicima pomaže ući u svijet znanosti. Možete pronaći iskustva iz VS-a (virtualne stvarnosti), naučiti više o geologiji, svemiru, biologiji, klimatologiji i srodnim područjima.

SciShow Kids

SciShow Kids istražuje sve one zanimljive teme koje nas potiču zapitati se: „Zašto?“ Svakog utorka i četvrtka, Jessi i njezin robotić-štakor Squeaks odgovaraju na pitanja korisnika kanala i objašnjavaju zabavne, složene znanstvene koncepte namijenjene mladim, znatiželjnim umovima.

National Geographic Kids

Nat Geo Kids pretvara istraživanje svijeta u zabavnu aktivnost pomoć neobičnih, ludih i zabavnih videa. Možete pronaći videosadržaje o zanimljivim životinjama, zabavnoj znanosti, smiješnim ljubimcima… Odaberite temu koju volite i počnite gledati već danas.

Steve Mould

Steve Mould britanski je autor i youtuber koji donosi zanimljive i zabavne videosadržaje iz različitih znanstvenih područja.

NAPOMENA ■ Kanada: Educational Technology and Mobile Learning kanadska je mrežna stranica (blog) koju je osnovao i vodi Med Kharbach, istraživač na doktorskom studiju i bivši učitelj, osobito zainteresiran za jezikoslovlje, poučavanje jezika, mrežnu lingvistiku, pedagogiju i primjenu tehnologije u obrazovanju. Stranicu uređuje skupina kanadskih učitelja nudeći stručne sadržaje u području obrazovanja.  ■ Izvornik: educatorstechnology.com