Kolumna
Sandra VUK, majka dviju kćeri – učiteljice i druge koja ni ne želi čuti o tome da nastavi maminim stopama. Entuzijast, osoba koja uvijek uči, sve je zanima i vjeruje u današnju djecu. Da bi cijeli proces bio što lakši, učenje smatra životnom igrom, uvijek traži nove spoznaje, metode i načine poučavanja. Zaljubljenik u nove tehnologije. Zaljubljenik je i u svoj posao i radost koju dijeli kad uđe u učionicu. Profesionalac u poučavanju već 27 godina. Uvijek željna prikazati primjere prakse, poučavati i odrasle. SLUŽBENO: učiteljica u OŠ Sveta Nedelja, učiteljica savjetnica, kolumnistica, e-mentorica, edukatorica o novim tehnologijama, županijska voditeljica. Kolumnistica je Školskog portala od siječnja 2015.
SANDRINA UČIONICA ■ 278. ■
Ljetna ponavljalica
objavljeno: 20. srpnja 2021.

Webučionica je na pauzi, ali (suprotan veznik) Webučionica ima webinare srijedom koje smo nazvali Ljetna ponavljalica.

Što je drukčije u Ljetnoj ponavljalici od ostalih webinara?

Odlučila sam o tim razlikama napisati nekoliko riječi.

To su najprije sudionici webinara. Većina je njih tek sada našla vremena za sebe pa su odlučili raditi na svojim vještinama tijekom godišnjeg odmora, dakle visoko su motivirani.

Drugo – riječ je o nekim osnovnim digitalnim alatima, koji su stalno dostupni, govori se o njima i sada je vrijeme da se sudionici okušaju u stvaranju određenog digitalnog sadržaja. Sadržaj je i način rada tijekom webinara napravljen za početnike, svaki se element pokazuje uz točno definirane korake i uz uporabu jednostavnog jezika koji je lako pratiti.

Novost, koju smo uveli u Ljetnoj ponavljalici, 15 je minuta rada, odnosno trenutak kad sve odslušano korisnici realiziraju u praksi stvarajući određeni sadržaj u prezentiranom alatu.

Oduševila me povratna informacija korisnika (učitelja, nastavnika, profesora) kojima se izuzetno sviđa da netko ima strpljenja nešto im poloako i postupno pokazati te da će nakon 15 minuta netko valorizirati njihov trud i rad.

Nakon završetka webinara sljedećih sam pet dana dobivala različite poruke korisnika, koji su pisali male crtice zahvala, ističući kako je divno što je netko imao vremena za njih tijekom ljeta.

Ne trebam napomenuti da su evaluacijske liste nakon webinara većinom pisane u superlativima i da su i korisnici shvatili da smo mi ovdje za njih.

1. webinar LINK: Google prezentacije

2. webinar LINK: Google mrežna stranica

Tijekom ljeta webinari se održavaju srijedom u 20:00 sati. Svi ste pozvani! Ako se želite zajednički u ugodnoj atmosferi educirati i nešto novo naučiti, dođite, adresa je

NAŠE VIRTUALNE SOBE

Webučionica je na odmoru, iza njezinih se vrata kuha najfiniji napitak edukacija kako bismo uspješno svi dočekali jesen.

■  Piše: Sandra VUK ■  OŠ „SVETA NEDJELJA“, SVETA NEDELJA ■