Nastava na daljinu
UČENJE NA DALJINU
Edukativni kanali s YouTubea koji će vašu djecu motivirati u njihovu učenju na daljinu
objavljeno: 10. svibnja 2020.

Donosimo vam još jedan izvor koji će vašoj djeci pomoći pri učenju na daljinu.  Kanal Learn at Home na YouTubeu plod je partnerstva između Googlea i nekoliko vodećih kreatora obrazovnog sadržaja među kojima su Khan Academy, Sesame Street, Code.org, Common Sense Media i još nekih.

Kanal Learn at Home nudi sadržaj koji je namijenjen obiteljima s djecom različite dobi i interesnih područja. Sadržaj dolazi u obliku izvora i aktivnosti koje djeci pomažu u  učenju  kod kuće.

Sadržaj je podijeljen u tri glavne sekcije. Prva sekcija namijenjena je aktualnim prijenosima uživo (live stream) dok je druga sekcija posvećena dolazećim prijenosima uživo. To su prijenosi koje donose razni obrazovni kanali na YouTubeu. Treća i ključna sekcija su „Videozapisi“ gdje možete pristupiti brojnim kanalima za učenje koji su razvrstani prema dobi i predmetnom području. Također možete pronaći playliste s različitih kanala na YouTubeu koji pružaju obrazovni sadržaj za obitelji s djecom u dobi od 13 godina i starijom, obitelji s djecom u dobi od 5 godina i starijom  te obitelji s predškolskom djecom.

Što se tiče playlista iz predmetnih područja, pronaći ćete kanale za

■  ZNANOST

■  MATEMATIKU

■  POVIJEST

■  te IZBORNE PREDMETE.

Također postoji još jedan zanimljiv izvor zvan Field Trips gdje učenici mogu istražiti svijet boraveći u virtualnoj stvarnosti. Te videozapise možete pokrenuti u vašem mrežnom pretraživaču, na mobitelu ili uporabom  samostalnog uređaja za virtualnu stvarnost.

■ NAPOMENA ■ Kanada: •Portal Educational Technology and Mobile Learning nudi besplatne edukacijske mrežne alate i mobilne aplikacije za učitelje i edukatore, a njime upravlja tim predanih učitelja iz Kanade. ■ Izvornik: educatorstechnology.com