Nastava na daljinu
OŠ EUGENA KUMIČIĆA, SLATINA
Obilježili smo digitalni Dan škole
objavljeno: 12. svibnja 2020.

Kada smo u Školskome kurikulu prošle godine planirali obilježavanje Dana škole, vezali smo sve aktivnosti uz projekt ERASMUS+ KA 2 G.A.M.E., koji provodimo s našim partnerima iz Turske, Portugala, Latvije, Grčke i Sjeverne Makedonije.

Ove smo godine upravo mi trebali biti domaćini učenicima i učiteljima iz partnerskih škola. Kao što i sam akronim projekta kaže – tema ovogodišnjega Dana škole trebala je biti IGRA. Igra kao metoda učenja, poučavanja, zabave…

Iako su okolnosti poučavanja i učenja na daljinu u potpunosti  promijenili naš planirani program, nisu promijenili našu želju da unatoč svemu obilježimo DAN ŠKOLE.

Program obilježavanja  je, naravno, bogat aktivnostima – velika smo škola s 560 učenika, 35 razrednih odjela, 5 područnih škola i 4 posebna razredna odjela.

Svi oni su željeli nekom aktivnošću pokazati koliko vole svoju školu i koliko im nedostaju i  šušur učionice i gužve na hodnicima, a naročito prijatelji i učitelji.

Kako bismo dočarali nostalgiju, koristili smo se brojnim digitalnim alatima kojima su učenici uz pomoć učiteljica pokazali neiscrpnu kreativnost, ali i digitalne vještine stečene upravo u nastavi na daljinu.

Obilježavanje Dana škole  u  ovoj po svemu neobičnoj školskoj godine na daljinu nije, dakle, izostalo.  Aktivnosti je bilo toliko da stanu jedino u ovakvu beskonačnu digitalnu formu obilježavanja Dana škole.

■ Piše: Božica MAJHEN, dipl. pedagog, ravnateljica ■  OŠ Eugena KUMIČIĆA, Slatina ■