Nastava na daljinu
NASTAVA NA DALJINU
Primjer dobre prakse iz OŠ Pokupsko
objavljeno: 7. travnja 2020.

Učiteljica sam razredne nastave u drugom razredu i ove školske godine predajem i Engleski jezik u šestom i sedmom razredu. Veliki izazov za mene u svakom slučaju. Komunikacijom putem virtualnih učionica pokušavam učiniti nastavu zabavnijom i kreativnijom.

Htjela bih napomenuti kako se koristimo i različitim digitalnim alatima kako bi nastava bila zanimljivija. Vjerujte, nije mi lako jer pripremam devet različitih predmeta. Znam da još moram puno toga naučiti, ali želim podijeliti s vama jedan sat Engleskog jezika i jedan sat Hrvatskog jezika.

Učenici šestog razreda na satu Engleskog jezika upoznali su neke znamenite osobe iz prošlosti. Među njima našli su se: Nikola Tesla, Christopher Columbus, Walt Disney, Ludwig van Beethoven, Marie and Pierre Curie, Charlie Chaplin, Leonardo da Vinci, Ivana Brlić Mažuranić i drugi.

 O mnogim spomenutim poznatim osobama govorili su i na satima Hrvatskog jezika [Ivana Brlić Mažuranić] i Povijesti [Christopher Columbus]. Učenici su dobili zadatak prezentirati naučeno putem IKT-a. IKT komunikacija upravo je danas toliko važna i nezamjenjiva jer se upravo radi nje i može održati nastava na daljinu. Primijećeno je kako je ovaj zadatak bio lakši izazov jer su ga učenici napravili brže od standardnih – pisanih uradaka. Njihovu kreativnost možete pogledati na priloženim sljedećim slikama.

Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image

Učenici drugog razreda OŠ Pokupsko obilježili su Međunarodni dan dječje knjige, koji se obilježava 2. travnja na rođendan poznatoga bajkopisca Hansa Christiana Andersena, čitanjem priče za lektiru Pronađeno blago Nade Iveljić. Nakon samostalnog čitanja učenika, i ja sam čitala učenicima priču. Koliko su razumjeli sadržaj priče prezentirali su svojim videouradcima pod nazivom Lektira u vrećici. Učenici su bili vrlo kreativni u svom viđenju pročitanog. Učenici su uživali u ovim bajkama, a ovih dana će i nacrtati njima najdraži lik.

Koliko je teško ovih dana bez učenika i njihovih osmijeha, dobro je poznato svima. Gledajući svoje učenike kroz videouratke, uljepšali su mi dan i izmamili suze na oči. Uz ovakvu nastavu mašta je važnija od znanja.

■  piše: Jasminka PODLEJAN, učiteljica ■  OŠ Pokupsko ■