Nesvrstani
OŠ STJEPAN RADIĆ, BOŽJAKOVINA I OŠ VLADIMIR NAZOR, ADŽAMOVACA
Sve je više pamtitelja riječi za veliki skup u travnju u Zagrebu
objavljeno: 14. veljače 2018.

Školsko natjecanje pod nazivom Skup pamtitelja riječi održano je u siječnju i u OŠ „Stjepan Radić” iz Božjakovine, na koje je pristupilo šest učenica. Učenici ssu za ovo natjecanje trebali naučiti 35 riječi koje su izvučene u sklopu projekta Riječ dana. Izvlačili su riječi s popisa te su zatim povjerenstvu morali što točnije objasniti značenje neke od deset izvučenih riječi. Nakon napetog natjecanja na kojem su svi pokazali veliko znanje dobili smo našu pamtiteljicu riječi Marselu Pratljačić. 

 

 U završni dio projekta Riječ dana pristupili su u siječnju i učenici OŠ „Vladimir Nazor” iz Adžamovaca. Vrijedno su birali riječi svaki dan tijekom prvog polugodišta. Odabrano je više od 45 riječi, od kojih je 30 bilo izabrano za natjecanje.

Na Skupu pamtitelja riječi sudjelovalo je 12 učenika od petog do osmog razreda. Povjerenstvo koje je nadgledalo natjecanje činila su tri učenika i knjižničarka.

Natjecatelji su izvlačili 10 riječi i objašnjavali njihovo značenje. Bili su izvrsno pripremljeni pa su sitnice odlučivale o poretku. Odlučeno je da na Veliki skup pamtitelja riječi u Zagreb odlazi Marija AKMAČIĆ.

Pojedinačni poredak:

1. Akmačić Marija

1. Dautović Nora

1. Lukačević Lana

1. Radat Ema

2. Matijević Lucija

3. Dautović Sara

4. Grganić Ivan

5. Vlaović Iva

6. Karakašić Ena

7. Marković Dora…

Čestitamo svim natjecateljima! Borba je bila izjednačena pa je ukupno zbrojen rezultat.

  • Podsjećamo! Sve škole koje su se prijavile za projekt Riječ dana i odabrale svog pamtitelja riječi trebaju se prijaviti do 15. ožujka 2018. na Veliki skup pamtitelja riječi u Zagrebu. Raduju nas vaša izvješća o održanom skupu Riječ dana u vašim školama, šaljite ih i dalje! Pratite nas na Školskom portalu RIJEČ DANA

……………………………