Neka ti edukacija bude inspiracija
Osnovna škola Hinka Juhna, Podgorač
Putujuća mačka Caty
objavljeno: 10. svibnja 2021.

Osnovna škola Hinka Juhna, Podgorač

Učenici su uz pomoć učiteljice izradili scenarij poučavanja koji su proveli kao projekt  Mačka Caty putuje Hrvatskom i Srbijom tijekom nekoliko tjedana. Ona nailazi na strašne slike onečišćenja Jadranskoga mora i jezera Perućac u Srbiji, a za onečišćeni okoliš odgovorni su ljudi. Stoga je predloženo partnerskom, prijateljskom 4. razredu iz OŠ Laze Kostića iz Gakova (učiteljica Ljiljana Mudrinić) da istodobno rade na scenariju poučavanja (projektu).

Učenici su surađivali preko videokonferencija, analizirali, raspravljali te pronašli rješenja. Stvaraju društveno-ekološki prihvatljiv okoliš (dno mora/jezera) pored kojeg bi voljeli živjeti (likovna tehnika glinamol i reciklirani materijal).

Rezultate provedenih aktivnosti postavljaju s pomoću alata web 2.0. na Linoit ploče i WordArt. Evaluacija je provedena putem obrasca Google Forms za učenike obaju razreda.

Projekt je vodila učiteljica Patricija Hercog.

Vidljivost:

http://os-hjuhna-podgorac.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1255&mshow=896#mod_news: http://www.nasice.com/news/projekt-putujuca-macka-caty/

Međunarodna vidljivost:

Projektne aktivnosti prikazane su putem videokonferencije učenicima 2. i 3. razreda osnovne škole iz Indije, Sanjivani International School Mumbai, i njihovoj učiteljici Bornali Chakraborty.