Iz drugih medija
OŠ "FRAN KRSTO FRANKOPAN" KRK
Pripovijedanje priča u Krku, Vrhu, Vrbniku, Baški i Puntu
objavljeno: 11. listopada 2021.

Pripovjedačica priča Margareta Peršić posjetila je našu Školu i u kratkoj dvodnevnoj turneji, 7. i 8. listopada 2021., obišla svih pet sastavnica OŠ “Fran Krsto Frankopan” u Krku.

Pričanje priča prvog dana započelo je rano ujutro u Matičnoj školi u Krku, najprije za dva odjeljenja drugaša, potom za dva odjeljenja trećaša, a nastavilo se u Područnoj školi u Vrhu za sva odjeljenja razredne nastave. Zbog epidemijskih, ali i metodičkih ograničenja skupine slušatelja nisu smjele imati više od 40-tak učenika. Sljedećeg dana jutarnje pripovijedanje započelo je u Područnoj školi u Vrbniku, nastavilo se u Baški i završilo u Puntu.

Margareta na nekonvencionalan i zabavan način pripovijeda narodne bajke i priče iz baštine različitih naroda i kultura. Poseban šarm njene interaktivne interpretacije je u tome da na duhoviti način uključuje publiku od samog početka.

Gotovo svakom liku iz bajke pridružuje po jednog slušača iz publike koji na taj način postaje aktivni sudionik pripovijedanja. Učenici zapravo sami odglume dio priče ponavljajući riječi, zvukove i pokrete koje ih Margareta nauči u letu. Zaista zabavno i poučno.

A sve je to omogućila Školska knjiga sponzorirajući ovu malu turneju u cijelosti pa se ovim putem još jednom zahvaljujemo. [ IZ DRUGIH IZVORA | osnovnaskolakrk.hr ]