Iz školskog svijeta
OŠ „DOBRI“, SPLIT
Dani volonterskog rada
objavljeno: 6. listopada 2021.

Volonterski klub „Dobri“ oformljen je u veljači prošle godine. Aktivni se mladi volonteri vesele svakoj prilici da pomognu, a u rujnu smo obilježili Dane volonterskog rada.

Tradicionalna manifestacija Dani volonterskog rada koju 24. godinu zaredom organizira Regionalni volonterski centar Udruge „MI“ – Split održala se u Strossmayerovom parku (Đardinu) u subotu 18. rujna 2021. godine.

Ova humanitarno-prodajna manifestacija svake godine okupi 30-ak udruga i javnih ustanova te velik broj volontera. Svaka organizacija dio sredstava od prodaje usmjeri jednoj organizaciji u potrebi. Ove je godine bila to OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Gore koja je teško stradala u potresu, koji je krajem 2020. godine zadesio Sisačko-moslavačku županiju.

Ove smo godine sudjelovali na manifestaciji te dva tjedna izrađivali magnete, privjeske i ukrašavali platnene torbe. Pridružili smo se i humanitarnoj akciji Dobrograd te u školi organizirali i prikupljanje dječjih knjiga i slikovnica koje su građani u Strossmayerovom parku mogli preuzeti uz zamjenu za novčanu donaciju.

■  Piše: Inga Knežić, mag. prim. educ.  ■  OŠ „Dobri“, Split ■  učiteljica razredne nastave u produženom boravku ■