Iz školskog svijeta
OŠ „DUBOVAC“, KARLOVAC
Druženje dugo jedanaest godina
objavljeno: 9. lipnja 2021.

Željka Horvat Vukelja, jedna od najdražih spisateljica za djecu, redovito gostuje u Osnovnoj školi „Dubovac“, u Karlovcu. Od 2011. godine druži se s prvašima koje uveseljava pričanjem priča, izvođenjem igrokaza u kojima uvijek rado sudjeluju, a često zajedno zasviraju i zapjevaju.

Iznimka nije bila ni ova godina iako je ovogodišnji susret sa Željkom bio nešto drugačiji nego do sada. Umjesto u školskoj knjižnici učenici su se s književnicom družili preko ekrana u svojim učionicama. Zahvaljujući suvremenoj tehnici i tehnologiji, Školska knjiga pomogla nam je organizirati virtualni književni susret koji su pratili svi učenici razredne nastave.

Tako je nastavljena vrijedna tradicija susreta s omiljenom autoricom pa su učenici još jednu godinu dobili priliku slušati Željkine maštovite (sliko)priče i odigrati s njom zabavne igre, a sve s ciljem promicanja i poticanja čitanja među najmlađima.

Bila je ovo ujedno i prilika da se učenicima demonstrira kreativna uporaba suvremene tehnologije te upozori na njezine mogućnosti, ali i ograničenja.

Sretni smo što možemo reći da je jedanaesta generacija prvaša imala priliku gledati i slušati autoricu uz čija djela počinju svoju avanturu samostalnog čitanja. Nadamo se da ćemo se već sljedeće školske godine družiti uživo u prostoru školske knjižnice.

■  Piše: Ana Sudarević, stručna suradnica knjižničarka – savjetnica | OŠ Dubovac, Karlovac