Iz školskog svijeta
■ OŠ TRILJ, TRILJ | OŠ PUJANKI, SPLIT ■
Humanitarni doprinos kroz znanje
objavljeno: 15. ožujka 2024.

U Sinju je početkom ovog mjeseca održan aktiv razredne nastave u Osnovnoj školi fra Pavla Vučkovića okupivši učitelje iz Cetinske krajine. Voditelji Županijskoga stručnog vijeća Ana Ćaleta i Filip Ratković doista su usredotočeni na unapređenje pedagoških pristupa, a sudionici ovog susreta razmijenili su iskustva i korisne ideje kako bismo svi zajedno pridonijeli razvoju kvalitetnog obrazovanja.

Nakon poticajnih predavanja organiziran je i humanitarni pub kviz radi prikupljanja sredstava za Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači u Sinju, koji se nedavno preselio u novi prostor.

Za kompletan uspješan program, kviz, ali i pitanja koja su se odnosila na lektiru, a potom i dijelom na opću kulturu i glazbu pobrinuli su se Ante Varvoda i Marija Čelan-Mijić. Zasluge za stvarno uspješnu akciju i program imaju i izdavače kuće koje su donirale didaktički materijal i likovni pribor.

Osim što ovakva inicijativa unapređuje profesionalni razvoj učitelja, pokazuje i kako zajednica može ujediniti snage i uvijek biti od pomoći onima kojima je to najpotrebnije.  

 Napisale:  Ana Ćaleta, učiteljica RN OŠ Trilj, Trilj | Marija Čelan-Mijić, dipl. bibl. OŠ Pujanki, Split ■