Iz školskog svijeta
REALIZIRAN PROJEKT MALIH PODUZETNIKA OŠ OROSLAVJE
Imamo senzorni hodnik
objavljeno: 2. rujna 2022.

Mali poduzetnici OŠ Oroslavje iz 3.b i 4.a razreda konačno su svoju ideju pretvorili u stvarnost. Corona i potres zaustavili su nakratko planove, no usprkos svemu vjerovali smo u naše zamisli i samo čekali dobar trenutak za realizaciju.

Prikupljenim donacijama roditelja te „velikih“ poduzetnika grada Oroslavja na naš hodnik u potkrovlju škole postavljene su naljepnice sa igrama koje su dizajnirale i osmislile učiteljice Renata Posavec i Suzana Sadaić. Postavljene su dvije Školice, igra Čovječe ne ljuti se, Ogledalo te Zmija i ljestve.

Uz svaku igru nalaze se detaljne upute i pravila kako bi učenici i predmetne nastave na zanimljiviji način iskoristili slobodno vrijeme. Igre motiviraju učenike na fizičku aktivnost te da kvalitetno i veselo iskoriste vrijeme tijekom odmora.  Osim toga, pomažu učenicima u rješavanju viška energije, razvoju motorike i spretnosti te na zabavan način potiču suradnju među učenicima.

Senzorni hodnik upotpunio je oslikani zid na kraju hodnika koji prikazuje jedan od simbola našeg grada.  Iako je pandemija onemogućila mnoge aktivnosti i nametnula nam neka nova pravila, ovaj hodnik ipak je dokaz kako se može puno toga postići za naše učenike kad postoji želja, motivacija i svakako, uspješna suradnja s roditeljima i velikim poduzetnicima.

Poticajne riječi i igre učenike dodatno motiviraju naše učenike da se opuste, poigraju i na zanimljiviji način provedu vrijeme odmora.

■ Pišu: Suzana Sadaić i Renata Posavec | učiteljice razredne nastave | Osnovna škola Oroslavje ■