Iz školskog svijeta
■ OŠ JELKOVEC ■
Književni susret sa Željkom Horvat-Vukelja
objavljeno: 26. svibnja 2023.

Učenici 1. a, 2. a, 3. a i 4. a razreda susreli su se s književnicom Željkom Horvat-Vukelja s ciljem poticanja učenika na čitanje i ljubav prema knjigama. Književnica je prilikom susreta s učenicima pričala priče, svirala, pjevala, odgovarala na njihova pitanja te potpisivala knjige.

Željka Horvat-Vukelja predstavila je učenicima svoju neobičnu torbu – gospođu Ljubicu Torbić. Torba je jako posebna i važna jer u sebi čuva sve književničine priče. Priče, Žinko u školi, Jurica i njegova tamburica i druge, učenicima su bile zanimljive, zabavne, smiješne i budile su u njima znatiželju.

Učenici su stvarali melodijske i ritamske cjeline i izvodili glazbene igre uz pjevanje, slušanje glazbe i pokret uz glazbu. Kroz glazbeni vrtuljak prepoznavali su instrumente (bubnjeve, flautu, glasovir, trubu, violinu…).  Najzanimljiviji instrument bio im je kalimbe, a najviše ih je obradovalo kada im je književnica svirala na fruli.

Kroz priče putovali su po svijetu i prepoznavali zastave pojedinih država (Njemačka, Italija, Nizozemska, Japan…).

Učenici su imali brojna pitanja za književnicu Željku Horvat-Vukelja, a posebno su je nasmijala pitanja o nastavku priče Leteći glasovir, poklanjanju knjiga, najdražoj napisanoj priči i broju napisanih priča.

Na kraju susreta književnica je učenicima potpisala knjige i dala im peticu za uzorno vladanje i zalaganje tijekom susreta.

■  Napisala: Irina VITEZ, učiteljica razredne nastave | OŠ Jelkovec ■