Iz školskog svijeta
■ OŠ FRAN KONCELAK DRNJE ■
Mađarski učenici u gostima u Drnju
objavljeno: 1. srpnja 2024.

U sklopu su Erasmus akreditacije učenici i učitelji iz mađarske osnovne škole „Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskola“ iz mjesta Makó tijekom lipnja bili na mobilnosti u našoj Osnovnoj školi Fran Kocelak Drnje.

Tijekom boravka za učenike su organizirane različite radionice, a za učitelje praćenje rada, odnosno job shadowing. Mnoge su teme bile posvećene ekologiji i očuvanja okoliša. Tako su učenici od različitih materijala za recikliranje izrađivali odjevne predmete, sudjelovali u ekološkom lovu na blago te posjetili Kompostanu Herešin gdje su bili u edukativnom obilasku.

Održano je nekoliko radionica o komunikaciji, osobnoj dobrobiti i razvoju osobnih kompetencija. Na radionicama su se, između ostalog, koristili Dixit kartama, slagali toranj od špageta i upoznavali se tijekom likovne terapije. Pripremljen im je i piknik uz knjigu, na kojem su čitali kratke biografije Astrid Lindgren i Nine Simone, nakon čeka su uz Nininu glazbu crtali fraktale. Učitelji su im predstavili rad na 3D printeru, okušali su se u dizajniranju, printanju i robotici.

Slobodno su vrijeme provodili družeći se međusobno na paintballu, uz roštilj, u lovu na blago u Križevcima i tijekom posjeta križevačkoj Hedoni. Jedan su dan proveli u Zagrebu na radionici robotike te u šetnji Botaničkom vrtom. Nakon aktivnog tjedna zadnji su se dan učenici oprostili na organiziranoj podjeli certifikata.

■  Napisala: Stjepana KADIĆ, školska knjižničarka | OŠ Fran Koncelak, Drnje ■