Iz školskog svijeta
OŠ „SVETI MATEJ“, VIŠKOVO
Na putu dobrote 2
objavljeno: 26. travnja 2021.

U sklopu eTwinning projekta „Na putu dobrote 2“ učenici 4. d razreda pod vodstvom svoje učiteljice Ivane Žagar odlučili su napraviti dobro djelo i sudjelovati u humanitarnoj akciji „Učitelji za učitelje Petrinje / Razredi za razrede“ čiji je glavni organizator bio kolega Bojan Iličić  povezavši razrede i učitelje diljem Hrvatske.

ETwinning projekt Na putu dobrote 2 / On the path of kindness, čije su autorice Sandra Vuk iz Osnovne škole „Sveta Nedjelja“ i Snježana Duić iz Osnovne škole dr. Vinka Žganca, okupio je učitelje diljem Hrvatske i ostalih zemalja u svrhu podizanja svijesti među učenicima o dijeljenju onoga čega imaju s onima kojima je potrebna pomoć.

Cilj je projekta širenje dobrote i dobrih djela.

Jedna od suradničkih aktivnosti unutar projekta, čiji je glavni organizator bio kolega Bojan Iličić, bila je podrška učenicima i njihovim učiteljima na područjima Petrinje i Gline koje je pretrpjelo razoran potres.

Učenici 4. d razreda pod vodstvom svoje učiteljice Ivane Žagar odlučili su napraviti dobro djelo i sudjelovati u humanitarnoj akciji „Učitelji za učitelje Petrinje / Razredi za razrede“ ostvarivši suradnju s učenicima 4. a razreda Srednje škole „Glina“ i njihovom razrednicom Ljerkom Iharoš. Iako su učenici različite životne dobi, srednjoškolci nisu ostali ravnodušni na poklone osnovaca povodom Uskrsa.

Bilo im je drago i izuzetna čast što je paket pun slatkiša popraćen kratkim pismom i čestitkom stigao baš njima. Naime, učenici iz Gline bili su jako vrijedni te su odmah  nakon potresa nesebično volontirali i pomagali ljudima kojima je pomoć bila potrebna. Njihova razrednica ističe da su to djeca koja su i inače pomagala drugima, a sada je pomoć zatrebala njima. Unatoč nedaći koja ih je zadesila, oni se i dalje trude, vrijedno pomažu, uče i raduju se boljoj budućnosti.

Radost na njihovim licima i zahvala razrednice nama je više nego dovoljna!

Uz misao „Dobro je činiti dobro!“ iskreno zahvaljujem svojim učenicima i roditeljima u nadi da ćemo i dalje svijetom širiti dobro.

■  Piše: Ivana Žagar, mag.prim.educ., mentor ■  OŠ „Sveti Matej“, Viškovo ■ Magistra sam primarnog obrazovanja u zvanju mentor. ■ Rado sudjelujem u eTwinning projektima te želim projektnom nastavom učenicima približiti suvremene oblike učenja i poučavanja kao i uporabu IKT tehnologije. Član sam eTwinning zajednice na kojoj djelujem suradnjom s ostalim učiteljima i školama u različitim projektima, a pišem i vlastite projekte. ■