Iz školskog svijeta
OŠ HINKA JUHNA PODGORAČ, PODRUČNA ŠKOLA BUDIMCI
Neobični su gosti posjetili prvašiće u Budimcima!
objavljeno: 6. listopada 2021.

Međunarodni je (Svjetski) dan zaštite životinja. Dan koji se obilježava 4. listopada svake godine, a posvećen je pravima životinja i njihovu blagostanju, s posebnim naglaskom na odnos čovjeka prema životinjama i važnosti svih životinja za život na Zemlji.

Prvašići iz Područne škole Budimci sat su razrednika posvetili obilježavanju ovog bitnog nadnevka. Naime, u goste im je došao učenik petog razreda naše škole Siniša Unfirer i njegove tri domaće životinje: dvije neobične koke i jedna patka. Siniša je učenicima prvog razreda o svakoj svojoj životinji ispričao bitna obilježja (vrstu, spol, gdje inače živi, što jede).

Učenici su čuli puno zanimljivosti o svilenim kokošima, nizozemskim bjelokapim kokošima i domaćim patkama. Mnoštvo su pitanja postavili vlasniku ovih neobičnih životinja i pritom štošta zanimljivo o njima saznali. Popričali smo o ponašanju prema životinjama i važnosti naše brige te o zaštiti životinja.

Kad su naši gosti otišli kući, u prostrano dvorište obitelji Unfirer, vratili smo se u razred i pogledali kratak edukativan film o obilježavanju današnjeg dana.

Crtali smo naše današnje goste, a zatim škaricama izrezivali slagalice te složili zanimljivu sliku životinja. Za kraj sata izdvojili smo zaštićene životinje u našoj domovini te njihove sličice nalijepili u crtančice.

■ Piše: Patricija Hercog, učiteljica razredne nastave, mentor  ■ OŠ Hinka Juhna Podgorač, PŠ Budimci  ■