Iz školskog svijeta
PODRUČNE ŠKOLE OŠ JOSIPA KOZARCA
Obilježili srebrni, 25. Dan škole
objavljeno: 28. ožujka 2023.

Susret područnih škola Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina održan je u PŠ Donji Meljani 21. ožujka. Učenici i učiteljice PŠ Donji Meljani, PŠ Kozice, PŠ Novi Senkovac i PŠ Sladojevci proslavili su srebrni, 25. rođendan Škole te 22. rođendan Područne škole Donji Meljani interaktivnim aktivnostima.

Ove je godine glavna aktivnost Dana škole bio kviz Tko želi biti milijunak? u kojemu su snage odmjerili predstavnici svake područne škole podijeljeni u ekipe po četiri učenika vješto odgovarajući na Tarikova (učiteljica Martina) pitanja, ali i upotrebljavajući joker pola-pola, pitaj publiku te joker zovi – zvanjem roditelja ili učiteljice u pomoć.

Nakon neizvjesnog pripetavanja prvo su mjesto osvojili učenici PŠ Sladojevci, a drugo mjesto učenici PŠ Kozice. Treće su mjesto dijelili učenici PŠ Donji Meljani i PŠ Novi Senkovac.

Svi su učenici pokazali iznimna znanja o poznavanju svoga zavičaja, kao i škole koju polaze. Nagrađeni su slatkišima, časopisom Smib te zahvalnicom za sudjelovanje u Kvizu.

Igrom u školskom dvorištu te upoznavanjem novih prijatelja obilježili su prvi dan proljeća, a interaktivnim predavanjem prisjetili su se da se 21. ožujka obilježava i Svjetski dan šuma. Predavanje o Svjetskom danu šuma održao je bivši učenik PŠ Donji Meljani Luka Hodak, student pete godine Šumarskog fakulteta u Zagrebu. Poučio je djecu, pomoću izvorne stvarnosti, o važnosti šuma, biljnih i životinjskih staništa, razlikovanja drveća i grmlja te dijelovima drveća. Budući šumar pokazao je učenicima pravilan način sadnje vazdazelene smreke u školskom dvorištu te je svakoj područnoj školi poklonio sadnicu smreke. Učenici su zaključili da su student Luka i Josip Kozarac, prema kojemu je naša škola dobila ime, slični jer su obogaćeni svojim zanimanjem.

Obuvanjem rasparenih čarapa učenici su dali podršku borbi osoba s Downovim sindromom za što uspješnije integriranje u društvo.

Roditelji malih domaćina pobrinuli su se da bogatstvom slatkih i slanih delicija počaste goste.

Na kraju susreta uslijedilo je zajedničko fotografiranje iz zraka kako bismo zabilježili 25. školski rođendan.

Ovim putem zahvaljujemo roditeljima i učiteljicama PŠ Donji Meljani Martini Grgurić i Mirjani Prlić na uspješnoj organizaciji i realizaciji susreta područnih škola te Školskoj knjizi – sponzoru nagrada.

■  Napisala: Sanela Tot, učiteljica razredne nastave | OŠ Josipa Kozarca Slatina ■