Iz školskog svijeta
OŠ MARIJE I LINE, UMAG | PODRUČNA ŠKOLA JURICANI
Svjetski dan radija
objavljeno: 12. ožujka 2023.

Znate li da se Svjetski dan radija obilježava 13. veljače? Cilj je obilježavanja Svjetskog dan radija podizanje svijesti u javnosti i medijima o vrijednosti radija i osiguranje pristupa informacija putem radija. Upravo smo zbog toga odlučili snimiti kratku radioemisiju iz naše male područne škole. U izradi radioemisije sudjelovali su učenici 2. i 3. razreda.

OŠ HJ C.2.2. Učenik razlikuje medijske sadržaje primjerene dobi i interesu.

U prvom smo dijelu naše radioemisije „Juricani“ odlučili informirati o novostima iz našeg malog mjesta. Tako smo najavili radove koji se odvijaju na našoj školi, a to je popravak i zamjena postojećeg krova na školi. Pohvalili smo se kako imamo novo školsko igralište koje se nalazi iza škole.

Zatim su uslijedile informacije iz naše učionice, odnosno što smo sve radili u školi u jednom tjednu. Obilježili smo Valentinovo radeći plakat s porukama za naše najmilije koji smo izvjesili u školskom hodniku. Uslijedila je izrada kućica za ptičice od tetrapaka. Učenici su donijeli tetrapake koje smo izrezali, zatim ih obojali i ukrasili. Nakon toga smo u kućice stavili sjemenke za ptičice te smo kućice za ptičice izvjesili na naše stablo u školskom dvorištu.

Najavili smo naše druženje i slavlje u školi povodom maškara koje su održane sredinom veljače… Zanima li vas što ovaj mjesec čitamo?

Saznat ćete ako poslušate našu radioemisiju.

Odlučili smo otići do trgovine u našem mjestu i porazgovarati s vlasnicom trgovine koja nas je srdačno dočekala i rado odgovarala na pitanja koja su učenici pripremili. Ako vas zanima radno vrijeme trgovine „Kristine“, koliko ima posla u trgovini i zašto je vlasnica odlučila otvoriti trgovinu prije sedam mjeseci, poslušajte u našoj emisiji.

Za sam kraj emisije odlučili smo postaviti aktualna pitanja za našeg gradonačelnika koja su učenici osmislili i pripremili. Učenike zanima kada će biti postavljeni ležeći policajci ispred naše škole i hoće li se napraviti bazen u kojem bi učenici mogli vježbati plivanje tijekom zimskih mjeseci. Odgovore na postavljena pitanja saznat ćete u sljedećoj radioemisiji jer idemo u posjet gradonačelniku.

Do sljedećeg slušanja!

■  Napisala: Sara Majdak, mag. prim. educ. učiteljica razredne nastave, OŠ Marije i Line, Umag. Područna škola Juricani ■