Iz školskog svijeta
OSNOVNA ŠKOLA "BRODARICA"
Učiteljica Branka Pastuović i njezini drugaši radili su i u lockdownu
objavljeno: 18. studenoga 2020.

Osnovna škola “Brodarica” i njezin 2. a razred, koji vodi učiteljica Branka Pastuović, dobili su za mrežni projekt “Sigurnim korakom u školu 1” najvišu nacionalnu nagradu COMET 2020. za najbolji hrvatski eTwinning projekt u razrednoj nastavi, koja im je dodijeljena na godišnjoj eTwinning konferenciji održanoj u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

–  Ovo je druga ovakva nagrada koju je dobila učiteljica Branka, njezini učenici i naša škola, na što smo jako ponosni – kazala je ravnateljica OŠ “Brodarica” Maja Morić.

Učiteljica Pastuović autorica je međunarodnog projekta “Sigurnim korakom u školu 1”, koji je obuhvatio ukupno 35 razreda u Hrvatskoj i Srbiji, a provodio se cijelu prošlu godinu, kad su sadašnji drugaši tek krenuli u školu. Pastuović, koja je ove godine za svoj rad dobila i nagradu Ministarstva znanosti i obrazovanja, odavno je prigrlila mogućnosti koje nove tehnologije i svekoliki digitalni alati nude u nastavi, sve kako bi ona bila još kvalitetnija i djeci zanimljivija.

Godinama surađuje s Carnetom, objavljuje stručne radove, piše na brojnim obrazovnim portalima, educira kolege uživo i online, a svoje nastavne sadržaje i materijale objavljuje na raznim platformama kako bi ih mogli koristiti svi koji to žele.

U tu priču, naravno, uklapaju se i eTwinning projekti, a kako računala, tableti, pametne ploče i internet djeci nisu nimalo strani, i prošle je godine s novom generacijom prvaša pokrenula niz aktivnosti dijeleći ih s prvašićima iz još 35 drugih razreda prvašića u Hrvatskoj i Srbiji.

■    IZ DRUGIH MEDIJA  ■   sibenski.slobodnadalmacija.hr  ■