Iz školskog svijeta
OŠ „KOPRIVNIČKI IVANEC“
Virtualna večer poezije i proze o Vukovaru
objavljeno: 22. studenoga 2021.

U našoj OŠ Koprivnički Ivanec upriličena je Večer poezije kojom su projektni partneri eTwinning projekta GRAD to smo MI! obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. 

Članovi su se projekta zajedno sa svojim učenicima sastali putem aplikacije Zoom te recitalima, čitanjem vlastitih uradaka i uradaka poznatih autora, krasnoslovom, pjesmom i ostalim aktivnostima prigodno obilježili ovaj dan.

Aktivnost su koordinirali učitelj Dario Abram [OŠ „Dr. Andrija Mohorovičić”, Matulji] i učiteljica Renata Glavica [OŠ „Koprivnički Ivanec“, Kunovec]. Učitelj je Dario Abram za ovu prigodu izradio hodogram večeri.

Osim obilježavanja ovog važnog datuma na sastanku je službeno odabran i logotip projekta, djelo učenika Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Delnica.

Sastanak je završen izvedbom djela „Priča za tebe” Siniše Glavaševića koju je upriličila profesionalna pripovjedačica Elizabete Alković uz glazbenu pratnju.

Aktivnost je prošla iznimno dobro unatoč činjenici da je bila tehnički vrlo zahtjevan pothvat. Svi su ciljevi i ishodi aktivnosti zadovoljeni u potpunosti.

Večer je prošla u dojmljivom i emotivnom tonu, a učenici su i učenice te njihovi mentori na dostojanstven način izrazili pijetet prema žrtvama Vukovara i Škabrnje.

■  Piše: Jasmin Kadrić, učitelj hrvatskog i engleskog jezika | OŠ „Koprivnički Ivanec“ ■