Iz školskog svijeta
OŠ „SRDOČI“ RIJEKA
Željka Horvat Vukelja ponovno u virtualnom posjetu
objavljeno: 15. studenoga 2022.

Nakon što nas je prošlog proljeća virtualnim putem posjetila čak dvaput u mjesec dana, Željka Horvat Vukelja rado se ponovno odazvala našem pozivu te je i ove jeseni razveselila naše najmlađe učenike.

Povodom završetka ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige 14. studenoga Željka se Horvat Vukelja susrela na platformi Zoom s 90-ak učenika četiriju odjela prvih razreda kojima je ovo bio prvi službeni susret s književnicom čija djela čitaju kao lektirne naslove.

Jednosatni je književni susret organiziran u suradnji sa Školskom knjigom te realiziran u školskoj knjižnici, a književnica je tijekom istog cijelo vrijeme održavala aktivnu komunikaciju s učenicima koji su oduševljeno sudjelovali u raspravi i odgovarali na sva njezina pitanja, većinom nevezana za svoje književne naslove, već za razna glazbala koja im je predstavljala ili uz prikladne kratke priče koje im je pričala usput.  

Autorica  je naposljetku sve prvašiće pohvalila i dala im čistu peticu za aktivnost i lijepo ponašanje, ali i za poznavanje instrumenata o kojima je bilo riječi te zamolila učiteljice da im petice iz Glazbene kulture upišu i u e-imenik.

Učenici i učiteljice nisu imali ništa protiv ovog prijedloga, kao ni protiv toga da nas „teta Željka“ što prije posjeti ponovno – najbolje osobno!

U to ime još jednom zahvaljujemo našim organizatorima iz Školske knjige koji su nam i ovom prigodom omogućili da nam „teta Željka“ ponovno dođe –  barem i virtualno.

■   Piše: Nensi Čargonja Košuta, školska knjižničarka-mentorica | OŠ „Srdoči“ Rijeka ■