Iz stranih medija
IZ AMERIČKOG BLOGA PLANES AND BALLOONS ■ BUDUĆI PRVAŠIĆI, ZABAVITE SE I PRITOM UČITE!
Besplatni radni listovi za predškolce
objavljeno: 30. ožujka 2020.

Pogledajte popis radnih listova po temama, odaberite one koji su vam potrebni, preuzmite, proslijedite, ispišite. Vrlo jednostavno. Pred vama je širok izbor veselih, kreativnih i korisnih radnih listova.

Što očekivati od vrtićkih i predškolskih godina

Predškolci razvijaju osjećaj neovisnosti od roditelja. Oni su željni učiti nove stvari i provoditi vrijeme u grupi sa svojim vršnjacima. Oni usvajaju socijalne vještine i uče se funkcionirati u društvu. Slijediti pravila i dnevnu rutinu neka su od mnogih koncepata koje trebaju svladati prije nego sjednu u školsku klupu.

Imajte na umu da se nove vještine najbolje stječu u igri, stoga je presudno omogućiti predškolcu mnoštvo prigoda za slobodnu igru.

Međutim, većina predškolskih ustanova nudi i neku vrstu formalnoga obrazovanja. Djeca rade u malim grupama u kratkom vremenu. Tada istražuju jednostavne matematičke koncepte ili uče prepoznavati slova i brojeve.

Donosimo popis izvora  besplatnih radnih listova za predškolce. Neki od njih su savršeni za uzrast od 3-4 godine dok će drugi više koristiti djeci od 4-5 godina. Na primjer, ne bih dala djetetu od tri godine radne listiće za precrtavanje slova dok njegove fine motoričke vještine dovoljno ne sazriju.VIŠE OD 200 ORIGINALNIH RADNIH LISTOVA ZA PREDŠKOLCE koje možete besplatno preuzeti u PDF-u, naći ćete OVDJE.

Nakon što kliknete na željeni listić, spustite se mišem na dno stranice i kliknite „download“. Potpuno besplatno.

Izbor je širok i raznolik, ali upravljanje izborima zahtIjeva vrijeme i dobru organizaciju. Nadamo se da će vam ponuđeni popis koristiti u trenutnoj situaciji u kojoj smo se svi zajedno iznenada zatekli, ali i u vašem budućem radu jednom kada se vratite u učionicu. Opskrbite se, posložite svoje materijale, ali i prioritete i čuvajte zdravlje.

Listovi su namijenjeni za osobnu uporabu i za rad u učionici. Ne smije ih se distribuirati, preprodavati, upućivati direktno na njih (bez upućivanja na izvor), ni na bilo koji način mijenjati.

■ NAPOMENA ■   SAD: Planes and Balloons – privatni blog psihologice koja se bavi grafičkim dizajnom te samostalno kreira radne listove u programu Adobe Illustrator  ■  izvor: planesandballoons.com