Iz učionice
OŠ dr. JOSIPA PANČIĆA, BRIBIR
Naša virtualna izložba
objavljeno: 19. veljače 2021.

”Dijete koje čita, postaje odrastao koji misli!” Važna je to izreka kojom su se vodile učiteljice OŠ dr. Josipa Pančića iz Bribira stvarajući projekt kojim su obilježili Mjesec hrvatske knjige.

Projekt su povodom Mjeseca knjige osmislile učiteljice Jelena Franjković i Dilajla Pavletić. U projektu su sudjelovali i ostale kolege te gotovo svi učenici Škole.

Mjesec hrvatske knjige traje od 15. listopada do 15. studenoga. U tom su razdoblju učenici sa svojim učiteljicama marljivo radili na svojim projektima. Kasnije su rezultate svoga rada predstavili velikom izložbom u atriju škole. Na samom početku izložbe postavljen je putokaz, putokaz koji vodi u zamišljene svjetove i koji nas može odvesti kamo god poželimo – u Narniju, Hogwards, Međuzemlje, Zemlju Čuda ili, pak, u tvornicu čokolade. Stazicom Huckleberry Fina dolazimo do središnjeg dijela izložbe – Malog princa koji sjedi ispod stabla čuvajući svoju ružu. S krošnje visi lišće i ogledalca, a oko stabla sjede djevojčice koje čitaju svoje knjige. Malo dalje je Hlapić smjestio svoju radionicu, a i kuga je upravo otvorila Instagram profil.

Krije se tu još mnogo zanimljivih stvari – od stripova, portreta čitača, vremenske crta pismenosti, do likovnih radova i digitalne svemirske slikovnice.

Budući da se zbog epidemioloških mjera izložba ne može posjetiti, učiteljice Dilajla Pavletić i Jelena Franjković odlučile su i tomu doskočiti. Napravile su virtualnu izložbu koja će vas uvesti u svijet knjige. Na sljedećem linku možete vidjeti sve što su napravile. Pritiskom na žutu zvjezdicu započnite svoje putovanje. Slijedite ikone s brojevima i pogledajte što su za vas pripremili. Ne zaboravite koristiti strelice na fotografijama kako biste pogledali sve fotografije te ispod teksta poveznice koje vas vode na sadržaje.

Smjestite se udobno, zakoračite u zemlju mašte i dopustite knjigama da vam otkriju nove svjetove.

Projektna nastava omogućuje učenicima da se izraze i samostalno pronalaze različita rješenja.

■ Pišu: Dilajla Pavletić, odgajateljica i učiteljica razredne nastave | Jelena Franjković, profesorica hrvatskog jezika i književnosti i povijesti ■ OŠ dr. Josipa Pančića, Bribir  ■