Iz učionice
OŠ BRAĆA RADIĆ, KOPRIVNICA
Učenici izradili Orašara i osvojili prvo mjesto
objavljeno: 13. siječnja 2021.

Učenici koprivničke Osnovne škole Braća Radić osvojili su prvo mjesto na ekološko-obrazovnom nagradnom natječaju pod nazivom Od starog novo, za dar od srca.

Naime, sedam polaznika likovne grupe, pod mentorstvom profesorice likovne kulture Sanje Pakasin, u studenom prošle godine, izradili su  1,7 metara visok lik Orašara.

Kreativni učenici Dora Pakasin (5.b), Karla Kenđel (5.a), Dina-Vida Horvat (7.e), Tara Vrabec (7.e), Chiara Markić (7.a), Fran Ostrički (7.c) i Patricio Kos (7.c) za izradu Orašara koristili su otpad.

Stare kante od boje, odbačeni lavor, ostatke kanalizacijskih cijevi, vrata starog ormarića, ostatke umjetnog krzna, navojne šipke, akrilne boje, ljepilo i sitne dekoracije odlično su iskoristili u izradi Orašara.

Nagradni eko-natječaj pokrenuo je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kako bi uoči blagdana motivirao učenike osnovnih i srednjih škola da osmisle od starih stvari maštovite božićne poklone i ukrase.

Na natječaj koji je podijeljen u tri kategorije, prilagođene trima dobnim skupinama, pristiglo je nekoliko stotina radova, a koprivnički osnovnoškolci nagrađeni su u kategoriji Učenici viših razreda osnovnih škola (od 5. do 8. razreda).

Veliko priznanje i bogate nagrade učenicima su poticaj za budući rad i kreativno izražavanje.

■  IZ DRUGIH MEDIJA ■  www.klikaj.hr