Jučer-danas-sutra
12. LISTOPADA POČINJE
13. Festival prava djece
objavljeno: 10. listopada 2021.

Kao i prethodne godine ponovno ćemo na 13. Festivalu prava djece biti online na svim ekranima (od interneta, preko društvenih mreža i Youtubea do televizije). Prošle je godine na Festivalu sudjelovalo rekordnih 30 tisuća djece gledajući filmove svojih vršnjaka.

Festival otvaramo online panelom – 12. listopada (moći će se pratiti putem Facebook Livea) na Facebook stranici Festivala na kojem prednost dajemo djeci i mladima  smatrajući da je VRIJEME DA PITAMO DJECU I DA ČUJEMO NJIHOV GLAS! 

Razgovarat će o izazovima s kojima su se suočili proteklih dvanaest mjeseci. Osim o pandemiji i posljedicama velika dva potresa, govorit će i o cyberbullyingu, utjecaju društvenih mreža i svemu onome što ih muči. Panel počinje u 11 sati.

U panelu sudjeluju i dr. sc. Ana Žnidarec Čučković, predsjednica Udruge „Alternator“, organizatora FPD-a, i Sena Puhovski, predsjednica Zagrebačkog psihološkog društva.

SUGOVORNICI U IME DJECE I MLADIH BIT ĆE:

 1. Aleksej Leon Gajica, moderator panela, član žirija FPD-a, mladi ambasador za prava djece i mladih, učenik MIOC-a 

2. Lucija Cerovec, panelistica, članica žirija FPD-a, učenica 10. gimnazije, polaznica ZKM-a

3. Iva Ćorković, panelistica, učenica OŠ Dragalić, jedna od autorica filma #STOPcyberbullyingu, dostupna putem Skypea/Zooma ili telefonski 

4. Ana Žnidarec Čučković, pedagoginja, predsjednica Udruge „Alternator“, organizatora Festivala prava djece.

 Možete vidjeti i isječke filmova osnovnoškolaca o potresu i o online nastavi > ISJEČCI PRILOŽENI